Ιράν: «Πολιτική μπλόφα» οι πιέσεις των ΗΠΑ για το πετρέλαιο

«Πολιτική μπλόφα» χαρακτήρισε τις προθέσεις των ΗΠΑ να περιορίσουν τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν ο επικεφαλής της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Πετρελαίου (NIOC), Ali Kardor, μέσω έκθεσης που δημοσίευσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της NIOC δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ,

Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθούσε εδώ και μήνες να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο πρόεδρος της Αμερικής έχει κάνει ό,τι μπορεί και γνωρίζει πολύ καλά ότι η μείωση των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν στο μηδέν ήταν μία πολιτική μπλόφα».

Εκτός των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 Νοεμβρίου 2018, οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στους συμμάχους τους να μειώσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Bahram Qassemi, δήλωσε ότι οι δασμοί εναντίον του Ιράν είναι μέρος του ψυχολογικού πολέμου που διεξαγάγουν οι ΗΠΑ, μεταδίδει το Reuters.

«Η πράξη αυτή δείχνει την κακία της αμερικανικής κυβέρνησης ενάντια στον ιρανικό λαό και αποτελεί καθαρή προσβολή στους νομικούς και διεθνείς μηχανισμούς», δήλωσε ο Qassemi.

Keywords
Τυχαία Θέματα