Στίβεν Χόκινγκ: Ένα είδος πλούσιων «υπερανθρώπων» θα αφανίσει την ανθρωπότητα

Το φόβο ότι γενετική μηχανική θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου είδους «υπερανθρώπων», ικανό να αφανίσει την υπόλοιποι ανθρωπότητα, είχε εκφράσει ο Στίβεν Χόκινγκ.

Ο παγκοσμίου φήμης φυσικός και συγγραφέας που πέθανε τον Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών, έχει αναπτύξει τη θεωρία αυτή στο νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε την Τρίτη. Το μεταθανάτιο βιβλίο του με τον τίτλο «Σύντομες Απαντήσεις σε Μεγάλες Ερωτήσεις» ("Brief Answers to the Big Questions"), είναι μια συλλογή άρθρων και εκθέσεων του Χόκινγκ σχετικά με τις

τελευταίες του σκέψεις του για το σύμπαν.

Σε ένα από τα κεφάλαια, ο Χόκινγκ περιγράφει ένα αποκαλυπτικό σενάριο στο οποίο η γενετική μηχανική θα μπορούσε να ωφελήσει τους πλούσιους ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν τον εαυτό τους εξυπνότερο, με μεγαλύτερη ανοσία σε διάφορες αρρώστιες και κατ' επέκταση να ζήσουν περισσότερο.

«Με την εμφάνιση αυτών των υπερανθρώπων, θα προκύψουν τεράστια πολιτικά προβλήματα με τους μη βελτιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να τους ανταγωνιστούν», γράφει ο Χόκινγκ και προσθέτει: «Υποθετικά, θα εξαφανιστούν ή θα γίνουν ασήμαντοι».

Ο φυσικός αναφέρει ότι περιμένει να τεθούν νόμοι που αποτρέπουν την χρήση της γενετικής μηχανικής από ανθρώπους, αλλά τελικά κάποιοι δεν θα μπορέσουν να «αντισταθούν στον πειρασμό» να βελτιώσουν τις ανθρώπινες ικανότητές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα