Ήπιες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές - Πιέσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Το αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια και τη Wall Street αντανακλούν οι ευρωπαϊκές αγορές, που ξεκίνησαν σε αρνητικό έδαφος.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζουν τα αδύναμα εταιρικά αποτελέσματα, με «οδηγό» τα απογοητευτικά αποτελέσματα α' τριμήνου των Daimler, Gucci και Microsoft.

Ο Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4% με την πτώση να «οδηγούν» οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι μετοχές πρώτων υλών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχώρησε χθες κατά 0,3% καθώς αναλυτές και

επενδυτές δεν πείστηκαν για την νομισματική πολιτική της ΕΚΤ παρά την έκκληση του Μάριο Ντράγκι να δοθεί χρόνος για να λειτουργήσουν τα μέτρα.

Παρά την πτώση, το ράλι στις μετοχές εμπορευμάτων και ενέργειας έχει οδηγήσει τις ευρωπαϊκές μετοχές κοντά σε υψηλά τριών μηνών. Ο δείκτης έχει καταγράψει ριμπάουντ 15% από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου και οδεύει προς εβδομαδιαία άνοδο, τη δεύτερη συνεχή, 1,5%.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,7% στις 6.337 μονάδες, ο DAX καταγράφει πτώση 0,28% στις 10.406 μονάδες, ο CAC 40 κινείται με πτώση 0,37% στις 4.566 μονάδες, ο ΙΒΕΧ με άνοδο 0,18% στις 9.213 μονάδες και ο FTSE MIB με πτώση 0,1% στις 18.718 μονάδες.

Στις μετοχές, η Daimler AG υποχωρεί κατά 5,2% μετά την πτώση των λειτουργικών κερδών της. Η PSA Peugeot Citroen καταγράφει πτώση 3,8% μετά την έφοδο των Αρχών στα κεντρικά της γραφεία στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για παραποίηση στοιχείων σχετικά με τις εκπομπές ρύπων. Ο δείκτης εμπορευμάτων υποχωρεί για δεύτερη μέρα, με τις ArcelorMittal και Rio Tinto Group να υποχωρούν πάνω από 2,8%.

Η Kering SA υποχωρεί κατά 4%, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία της θυγατρικής της, Gucci. Κέρδη 4,3% για την Volvo AB χάρη στα θετικά αποτελέσματα.

Απώλειες 1,7% για την ιταλική Salvatore Ferragamo SpA μετά την ανακοίνωση ότι ο CEO της παραιτείται ύστερα από 10 χρόνια στο «τιμόνι» της εταιρείας.

Ράλι 12% για την Zodiac Aerospace SA μετά τις πληροφορίες ότι η Safran SA εξετάζει ενδεχόμενη εξαγορά της. Η Safran υποχωρεί κατά 2,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα