Ήπια άνοδος στη Wall Street εν αναμονή της ορκωμοσίας Τραμπ

Ήπια κέρδη καταγράφουν την Παρασκευή οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το «βλέμμα» τους στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να ορκιστεί στις 11:30 π.μ. (19:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

O Dow Jones κινείται ανοδικά 0,44% στις 19.819 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,42% στις 2.273 μονάδες και ο Nasdaq κινείται ανοδικά 0,34% στις 5.558 μονάδες.

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο (1%).

Ο όγκος συναλλαγών ανέρχεται προς το παρόν σε 236 εκατ. δολάρια. Ο δείκτης μεταβλητότητας (VIX), κινείται στις 12,4 μονάδες.

Η Wall Street έχει καταγράψει ράλι από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, χάρη στις δεσμεύσεις του για αύξηση των κρατικών επενδύσεων, ωστόσο, τις τελευταίες μέρες, οι επενδυτές κινούνται στο περιθώριο περιμένοντας τις λεπτομέρειες του σχεδίου του.

«Η αγορά περιμένει να γίνει κάτι σημαντικό» σχολιάζει ο Τζεφ Ζίπερ, διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων στην Private Client Reserve.

Για να παραμείνουν οι δείκτες σε αυτά τα επίπεδα ο Τραμπ θα πρέπει να αρχίσει σιγά σιγά να εφαρμόζει αυτά που υποσχέθηκε, σχολιάζει ο Ναϊμ Ασλάμ, επικεφαλής αγορών στην Think Markets.

Keywords
Τυχαία Θέματα