Γιατί η κατασκευάστρια των τεθωρακισμένων Leopard εποφθαλμιά μονάδα της Volvo;

Τον τομέα κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων της Volvo σχεδιάζει να εξαγοράσει ο γαλλογερμανικός όμιλος κατασκευής τανκς, KNDS. Ένα deal που, όπως σημειώνει το Bloomberg, μπορεί να φτάσει τα 5οο εκατ. ευρώ.

H KNDS δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της γαλλικής Nexter Systems και της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann. Τώρα επιδιώκει

να αποκτήσει την Volvo Governmental Sales, γιατί όπως ανέφερε ο συνδιευθύνων σύμβουλος της KNDS, εργάζεται πάνω στο πρόγραμμα ύψους 6 δισ. ευρώ για την κατασκευή των τεθωρακισμένων οχημάτων Scorpion για τη Γαλλία. Ως εκ τούτου, η εξαγορά αποκτά στρατηγική σημασία.

«Θα θέλαμε πολύ να καταλήξει στα χέρια μας», είπε χαρακτηριστικά. «Θα κάνει πιο συνεκτικό το χαρτοφυλάκιό μας στη συγκεκριμένη αγορά», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Volvo είχε ανακοινώσει ότι θέλει να εκχωρήσει το τμήμα που διαθέτει περί τους 1.300 εργαζόμενους και έχει έσοδα γύρω στα 500 εκατ. ευρώ. Η μονάδα πουλά οχήματα για το σύστημα άμυνας και ασφάλειας υπό τα brands της Volvo, της Renault και της Mack. Η μονάδα αμυντικών συστημάτων της Nexterκαι της Renault ήδη συνεργάζονται στην παραγωγή αμυντικών οχημάτων για τον γαλλικό στρατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα