Ιαπωνία: Αύξηση 64% στο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών τον Φεβρουάριο

Βελτίωση στο εμπορικό ισοζύγιο και αύξηση στις δαπάνες των τουριστών οδήγησαν σε τεράστια αύξηση του πλεονάσματος στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας θετικό ισολογισμό για 20ο συνεχόμενο μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σημείωσε αλματώδη αύξηση κατά 64% το Φεβρουάριο σε ετήσια βάση.

Το πλεόνασμα, η ευρύτερη μέτρηση του εμπορίου της Ιαπωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, εμφάνισε μια τεράστια αύξηση σε 2,43 τρισ. γεν,

όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο. Πρόκειται για τον 20ο συνεχόμενο μήνα θετικού ισολογισμού, ενώ το νούμερο είναι πολύ μεγαλύτερο των δυο τρισ. που είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι των Nikkei και Wall Street Journal.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει μεγάλα πλεονάσματα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τους τελευταίους μήνες, καθώς το αδύναμο γεν κράτησε τις αποδόσεις των εκμεταλλεύσεων σε μετοχές και ομόλογα του εξωτερικού σε χαμηλά επίπεδα σε όρους γεν. Οι χαμηλότερες τιμές στο εισαγόμενο πετρέλαιο επίσης βελτίωσε το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.
Το πλεόνασμα πρωτογενούς εισοδήματος αυξήθηκε κατά 10,2% σε ετήσια βάση σε δύο τρισ., ενώ το εμπορικό ισοζύγιο παρήγαγε ένα πλεόνασμα 425,2 δισ. γεν, έναντι ελλείμματος 137,6 δισ. τον περασμένο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα