Το Mega, οι «ντουλάπες» και οι 3 νέοι μέτοχοι

Στις «δημοκρατίες των μετόχων» (λόγος για τις εισηγμένες εταιρείες, ελληνιστί public companies) όλα είναι εύκολα και καθαρά από την στιγμή που τα εταιρικά πράγματα επανέλθουν στο έδαφος της κανονικότητας. Παράδειγμα, η εταιρεία Τηλέτυπος, η εταιρεία που είναι ο ιδιοκτήτης του πάλαι ποτέ κραταιού τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel.

Η απόφαση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22 εκατ. ευρώ ελήφθη από την γενική συνέλευση των μετόχων – των υφιστάμενων μέχρι εκείνη τη στιγμή μετόχων- και εκείνοι, ο ένας μετά τον άλλο ξεκαθάρισαν την θέση τους. Οι εκπρόσωποι του ΔΟΛ (συμφέροντα Σταύρου Ψυχάρη) δεν δεσμεύτηκαν ως προς την διατήρηση του ποσοστού συμμετοχής τους, ενώ εκείνοι της εταιρείας Πήγασος ( συμφέροντα οικογένειας Μπόμπολα) δήλωσαν ότι θα ασκήσουν μερικώς το δικαίωμα της εταιρείας στην αύξηση. Με άλλα λόγια, δύο από τους αρχικούς και βασικούς μετόχους της Τηλέτυπος με βαρύνουσα θέση και ρόλο στα διοικητικά πράγματα της εισηγμένης εταιρείας για διαφορετικούς μεταξύ τους λόγους αποφάσισαν να αφήσουν χώρο και για άλλους, γράφοντας το τέλος μιας μεγάλης εποχής για το Μεγάλο Κανάλι του 1989.

Έτσι, στις «δημοκρατίες των μετόχων» οι μέτοχοι εκφράζονται στο φυσικό τους χώρο, στο πεδίο της γενικής συνέλευσης. Και αν οι μέτοχοι εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο τι συμβαίνει όταν αφήνουν με δική τους πρωτοβουλία έδαφος και σε άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές; Απλά πράγματα και πάλι. Σε περίπτωση που το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας διαπιστώσει μετά και την λήξη των προθεσμιών της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ότι υπάρχουν αδιάθετες μετοχές θα προχωρήσει στην διάθεση τους ανάλογα και με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί στη πράξη. Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον προέρχεται από την μεριά του επενδυτικού σχήματος που συγκροτούν μια τριάδα επιχειρηματιών από τους οποίους οι δύο είναι γνωστοί, ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος των «Αττικών Εκδόσεων» και ο κ. Δημήτρης Μάρης του ομίλου 24Media.

Με βάση τις δηλώσεις – δεσμεύσεις των δύο εκ των αρχικών και βασικών μετόχων (ΔΟΛ και Πήγασος) το νέο επενδυτικό σχήμα θα είναι ο κυρίαρχος παίκτης στη νέα εποχή της εισηγμένης Τηλέτυπος αν όλα πάνε καλά και με την αδειοδότηση του καναλιού αλλά και με τις «ντουλάπες» που πάντα κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Και οι δυσάρεστες εκπλήξεις ενίοτε χαλάνε τα σχέδια και τους προγραμματισμούς...

Keywords
Τυχαία Θέματα