Η Τουρκία ανακεφαλαιοποιεί τις κρατικές τράπεζες για να ενισχύσει την οικονομία της

Η Τουρκία σχεδιάζει να ενισχύσει τον τραπεζικό τομέα της με την εισροή νέων κεφαλαίων σε κρατικά πιστωτικά ιδρύματα και τη απάλειψη ορισμένων επισφαλών δανείων από τους ισολογισμούς τους, καθώς επιδιώκει να αναζωογονήσει την οικονομία που πλήττεται από την ύφεση.

Η κυβέρνηση θα εκδώσει ομόλογα ύψους 28 δισεκατομμυρίων λιρών (4.9 δισεκατομμύρια δολάρια) και θα τα τοποθετήσει σε κρατικές τράπεζες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίαςκαι Οικονομικών Berat Albayrak στους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη

την Τετάρτη, καθώς παρουσίασε έναν οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων που περιελάμβαναν αναδιάρθρωση του συστήματος συντάξεων του ιδιωτικού τομέα της χώρας.

Η Τουρκία λέει ότι σχεδιάζει να αγοράσει το χρέος των κρατικών τραπεζών για να τονώσει την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Το σχέδιο φανερώνει τη δεύτερη φορά που η κυβέρνηση καταβάλλει ενισχυμένες προσπάθειες για την κάλυψη των δυσμενών στοιχείων των τραπεζών της μετά την κατάρρευση του νομίσματος πέρυσι. Από τότε η Τουρκία εισήλθε στην πρώτη ύφεση της δεκαετίας, η οποία οδήγησε σε αυξανόμενη συσσώρευση επισφαλών απαιτήσεων και έφερε τις τράπεζες της χώρας σε κατάσταση πίεσης. Τα κεφαλαιακά αποθέματα θα ενισχυθούν μόλις εφαρμοστεί το νέο σχέδιο, δήλωσε ο Albayrak.

Η λίρα διαπραγματευόταν ενισχυμένη κατά, 0,2%, δηλαδή στα 5,66826 το δολάριο στις 11:42 π.μ. στην Κωνσταντινούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα