«Ή θα μάθετε γερμανικά ή θα φύγετε», το μήνυμα Τόμας ντε Μεζιέρ στους μετανάστες

«Δεν πρέπει απλά να στηρίζουμε την ενσωμάτωση, πρέπει να την απαιτήσουμε», τόνισε και ο αντικαγκελάριος Ζ. Γκάμπριελ

Σαφές μήνυμα προς πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται ή θα βρεθούν στη Γερμανία απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τόμας ντε Μεζιέρ, ξεκαθαρίζοντας ότι βάσει του νέου νόμου για τη μετανάστευση, οι μετανάστες οφείλουν να μάθουν γερμανικά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα χάνουν το δικαίωμα στέγασης αλλά και παραμονής επί γερμανικού εδάφους.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, σύμφωνα με το Reuters,

η οποία καταφθάνει μετά την ήττα που υπέστη ο κυβερνητικός συνασπισμός στις πρόσφατες τοπικές εκλογές.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο κ. ντε Μεζιέρ υπογράμμισε ότι «όσοι αρνηθούν να μάθουν γερμανικά, όσοι αρνηθούν να επιτρέψουν στους συγγενείς τους να ενσωματωθούν – για παράδειγμα σε γυναίκες ή κορίτσια – όσοι αρνούνται θέσεις εργασίας που τους προσφέρονται θα αντιμετωπίσουν το εξής: δεν θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν μόνιμη εγκατάσταση μετά από τρία χρόνια. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να υπάρξει σύνδεση μεταξύ της επιτυχούς ενσωμάτωσης και του χρόνου για τον οποίο θα επιτραπεί σε κάποιον να μείνει στη Γερμανία».

Σημειώνεται ότι ο νέος νόμος για τη μετανάστευση θα είναι έτοιμος τον Μάιο, ενώ ήδη έχει γίνει δεκτός με ικανοποίηση και από τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος δήλωσε «δεν πρέπει απλά να στηρίζουμε την ενσωμάτωση, πρέπει να την απαιτήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα