Τι κέρδισε ο Buffett και οι ξύπνιοι του ελληνικού δημοσίου με τον...Τσακαλώτο

O μεγαλοεπενδυτής κ. Warren Buffett επένδυσε στην Bank of America, όταν η οικονομία των ΗΠΑ κινδύνευε από τις δραστηριότητες των επενδυτικών τραπεζών και τις δανειακές πρακτικές των μεγάλων τραπεζών. Για τα 5 δισ. δολάρια που επένδυσε έλαβε 5 δισ. προνομιούχων μετοχών

συν 700 εκατ. δολάρια warrants, με μια τιμή εξάσκησης τους δικαιώματος 7,14 δολ. ανά μετοχή.

Τα warrants, όπως και στην Ελλάδα ήταν "sweeteners", δηλαδή γλυκαντικά προκειμένου να καταβάλλει τα 5 δισ. δολάρια ο Buffett.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2016, η μετοχή άξιζε 12,24 δολλάρια ανά μετοχή. Επιπρόσθετα, εκτός απο τα 300 εκατ. δολάρια που έλαβε ο Buffett ως μερίσματα, η επένδυση του κοστίζει περισσότερα απο 11 δισ. δολλάρια.

Αντίθετα, με τις ΗΠΑ, το ελληνικό δημόσιο δεν είναι κοροϊδο. Με την σημερινή κυβερνητική πολιτική οδήγησε σε μηδενισμό, τους μετόχους, τα warrants και στην συνέχεια άλλαξε το νόμο προκειμένου να μην μπορούν να ασκηθούν τα δικαιώματα.

Το ελληνικό δημόσιο στις τιμές των warrants .... είναι μηδέν – όπως κι όλη η χώρα. Το δημόσιο, όμως, του Τσακαλώτου ελπίζει ότι, θα πάει καλύτερα κοροϊδεύοντας τους ξένους επενδυτές που μηδένισαν.

ΔΗ.ΠΑΦ

Keywords
Τυχαία Θέματα