Η πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και οι δοκιμασίες

Τη συμπύκνωση της εμπειρίας της από την λειτουργία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων κατέθεσε στο Delphi Economic Forum η πρώην πρόεδρος Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, η οποία παρά την σύντομη θητεία της προχώρησε κρίσιμα project για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την εξασφάλιση εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις.

Το μέλος πλέον του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε ότι η βελτίωση των νόμων και των διαδικασιών, οι οποία έχει ριζες από προηγουμενες δοκιμασιες που δεν ήταν πάντα

επιτυχεις, είναι πλέον εμφανής και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

"Οχήματα όπως το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έχουν αποδείξει ότι όταν κατακτάται η πείρα α εφαρμογής αυτών των εξελιγμένων διαδικασιών, έρχονται και αποτελέσματα θετικά" σχολίασε μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι "η ανάπτυξη μηχανισμών ελέγχου, βέλτιστης πρακτικής, διαφάνειας, ενσωμάτωσης με τρόπο fast track διαβουλεύσεων και εγκρίσεων όπως και της ανταγωνιστικότητας (και εδώ σας παραπέμπω στην ηλεκτρονική διαδικασία πώλησης ακινήτων) έχουν αποφέρει ωφέλη στο ελληνικό δημόσιο και πιο συγκεκριμένα υψηλότερα τιμήματα".

Δεν έκρυψε όμως τις αγκυλώσεις που παραμένουν συνοψίζοντας με βάση την εμπειρία της τα εξής: "Το πρόβλημα κατά την εμπειρία μου εστιάζεται ιδιαίτερα στην άγνοια εφαρμογής αυτών των διαδικασιών από το δημόσιο υπαλληλικό προσωπικό. Δεν φτάνει μόνο η ύπαρξη νόμων. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που αντιμετώπισα (και είναι αρκετές , μια από αυτές είναι το Ελληνικό). Πρέπει να ενισχυθεί η ενημέρωση των στελεχών, να υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αλλαγές, αλλά και να γίνει κατανοητο ότι το κοινωνικό αποτύπωμα μιας επένδυσης δεν χάνεται και θα φερει παράπλευρα ωφέλη εφόσον υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στην εφαρμογή εξελιγμένων διαδικασιών".

Keywords
Τυχαία Θέματα