Η επόμενη μέρα

Του Κώστα Τσαούση

Πάντα υπάρχει μια επόμενη μέρα για τους νικητές. Η Κορίνα, η Ευαγγελία, ο Νάσος, ο Γιώργος και ο Κωστής είναι η ομάδα που κέρδισε τον διαγωνισμό CruiseInn παρουσιάζοντας εν πλώ την πρόταση που έφερε την ονομασία ΤravelQuest. Η 5αδα είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να δουλέψει μαζί και να δει την ιδέα της να μετεξελίσσεται σε προϊόν - υπηρεσία.

Αλλά, τόσο η ιδέα όσο και το προϊόν είναι εν τέλει η ομάδα, η συλλογική δουλειά, οι άνθρωποι. Ας γνωρίσουμε λοιπόν την Κορίνα, την Ευαγγελία, τον Νάσο, τον Γιώργο και τον Κωστή.

Αρχίζω από την Κορίνα και αυτό για

ένα απλό λόγο. Είναι από εκείνους που επιστρέφουν στην πατρίδα. Και εκείνη επέστρεψε.

Η Κορίνα Λουμίδη γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα και εργάζεται ως Interaction Designer. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Carnegie Mellon University στον τομέα Πληροφοριακών Συστημάτων (Information Systems) και στη συνέχεια πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό της με θέμα την Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή (Human-Computer Interaction). Το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται στην Volkswagen, στον τομέα λειτουργικού σχεδιασμού (UI) συστημάτων ραδιοφώνου-πλοήγησης, χειριστηρίων τιμονιού και φωνητικών εντολών. Αργότερα εργάστηκε στην Idean, ένα UX design agency, όπου επέκτεινε τις δεξιότητές της σχεδιάζοντας τεχνολογικά προϊόντα για web, κινητές εφαρμογές και άλλες πλατφόρμες. Πρόσφατα, συμμετείχε στην Cronologics, μια startup εταιρεία δώδεκα ατόμων, όπου πραγματοποιούσε λειτουργικό σχεδιασμό (UI) για smartwatches. Αυτή τη στιγμή η Κορίνα έχει γυρίσει στην Ελλάδα και εργάζεται ως freelancer στον τομέα του UI/UX design.

Η Ευαγγελία Αρβανίτη είναι η νεώτερη της ομάδας. Είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπουδάζει Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, ενώ παράλληλα αναζητά θέσεις σε οργανισμούς που θα τη βοηθήσουν να αναπτύξει τις δεξιότητες της και να εφαρμόσει τις γνώσεις της σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Ως μαθήτρια, έχει υπάρξει μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας "Τα Νέα του Κολλεγίου" και ενεργό μέλος του μαθητικού ομίλου "Unesco" που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της επικοινωνίας και στην ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις μαθητικές κοινότητες των κρατών μελών του Οργανισμού. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυο ετών, έχει υπάρξει μέλος της εθελοντικής ομάδας του συλλόγου σκελετικής υγείας "Πεταλούδα" για την οργάνωση των εκδηλώσεων του εν λόγω οργανισμού, μέλος του partnership team της ethelon στοχεύοντας στην ανάπτυξη των ιδεωδών του εθελοντισμού στο χώρο των επιχειρήσεων και πλέον συντονίστρια του εθελοντικού προγράμματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Γιώργος Αθανασούλιας είναι ένας 26 χρόνος full stack developer ( προγραμματιστής ) που ζει στην Αθήνα. Η πρώτη του επαφή με τους υπολογιστές ήταν σε ηλικία 12 χρονών και είχε να κάνει περισσότερο με τα παιχνίδια. Τελειώνοντας το λύκειο και περνώντας στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο) συνειδητοποίησε πως υπήρχαν πολύ περισσότερα πράγματα που μπορούσε να ανακαλύψει γύρω από αυτούς. Βρήκε μεγάλο ενδιαφέρον στα διαφορετικά μαθήματα που προσφέρονταν από τη σχολή του αλλά αυτό που του τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν οι διαδικτυακές τεχνολογίες. Από τότε προσπαθεί να συμβαδίζει με τις νεότερες και πιο διάσημες τεχνολογίες και με το πως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε είδους project που μπορεί να ζητήσει ένας πελάτης. Έχει δουλέψει ήδη σε αρκετά διαφορετικά projects ως ελεύθερος επαγγελματίας ή μέλος μεγάλων ομάδων ενώ τα ενδιαφέροντα του κινούνται επίσης γύρω από την ανάπτυξη επιχειρήσεων και την επιχειρηματικότητα.

Ο Κωνσταντίνος Γκιόκας – στο facebook το Κωνσταντίνος γίνεται Κωστής- είναι 27 χρονών, software engineer, με πολλά χρόνια εμπειρίας στον προγραμματισμό και δουλεύει συνεχώς σχεδιάζοντας λογισμικό και προϊόντα για startups. Ειδικεύεται στο backend development, τη βελτιστοποίηση και τους αλγορίθμους. Παράλληλα ασχολείται με την επιχειρηματικότητα. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη την οποία και αγαπάει και σπούδασε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια, οι ιστορίες και τα παιχνίδια.

Ο Νάσος Λαμπροκωστόπουλος είναι παθιασμένος με τις διαδικτυακές τεχνολογίες αλλά και με το λειουργικό του iOS και προσπαθεί πάντα να ανακαλύπτει νέα πράγματα γύρω απο την τεχνολογία αξιοποιώντας στο έπακρο τις υπάρχουσες τεχνολογίες και συμβάλλοντας στην τεχνολογική κοινότητα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Επιστήμης υπολογιστών και τώρα δουλεύει ως full stack developer (προγραμματιστής) στην Αθήνα σε μια εταιρία στο Χαλάνδρι ενώ παράλληλα δουλεύει και με δικούς του πελάτες ως ελεύθερος επαγγελματίας. Αγαπάει τις ταινίες και τον ελεύθερο του χρόνο τον περνάει με τους φίλους του.

Και από τα πρόσωπα ας πάμε στην πρόταση που κέρδισε και εξασφάλισε το χρηματικό έπαθλο των 3.500 ευρώ από την χορηγό Celestyal Cruises.

O λόγος στα μέλη της ομάδας, τους εμπνευστές της εφαρμογής: «Το ΤravelQuest είναι ένα διαδραστικό παιχνίδι το οποίο σκοπεύει να καινοτομήσει στον ταξιδιωτικό κλάδο παρέχοντας μοναδικό περιεχόμενο και ένα μέσο για την αυθεντική τοπική εμπειρία. Οι χρήστες μπορούν να διαλέξουν quests από μία λίστα που σχετίζεται με την τοποθεσία τους αλλά και τις προσωπικές τους προτιμήσεις και να κερδίσουν πόντους που θα τους οδηγήσουν στην κορυφή! Μπορούν ακόμη να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον περιεχόμενο όπως trivia, βίντεο, τοπικές ιστορίες ή και να δούν επιπλέον υλικό το οποίο δεν βρίσκεται μπροστά τους χρήσιμοποιώντας την κάμερα τους και την χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) που παρέχει το TravelQuest. Ως εκ τούτου μπορούν να προκαλέσουν και προσκαλέσουν τους φίλους τους μέσα απο τα δικά τους social media, να σχηματίσουν ομάδες μαζί με αυτούς ή και με άλλους παίχτες, να επωφεληθούν από προσφορές που θα βρίσκουν παίζοντας και να κρατούν το ιστορικό των quests που ολοκλήρωσαν κατά τα ταξίδια τους. Η αποστολή μας ειναι να δώσουμε στον ταξιδιωτικό τομέα μια πιο ευχάριστη, πολύτιμη και διασκεδαστική διάσταση!».

Για το τέλος, κράτησα την ερώτηση την καλή: Μετά το CruiseInn; Εν ολίγοις, το ποιος θα είναι ο οδικός χάρτης από εδώ και πέρα;

Η απάντηση τους: «Η επόμενη μέρα μας βρίσκει να σχεδιάζουμε τα επερχόμενα βήματά μας κάνοντας μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της αγοράς, ερευνώντας τις ανάγκες της και μιλώντας με άτομα που έχουν εμπειρία στον χώρο ώστε να μας καθοδηγήσουν προς την σωστή κατεύθυνση. Σε όλα αυτά θα μας βοηθήσουν πολύ και τα βραβεία που κερδίσαμε με την πρώτη θέση που λάβαμε στο CruiseInn τα οποία προσφέρουν μια απαραίτητη αρχική βάση και ώθηση ώστε το TravelQuest να αρχίσει να παίρνει μορφή και υπόσταση το γρηγορότερο δυνατόν!».

Keywords
Τυχαία Θέματα