Η επόμενη μέρα για την Τράπεζα Αττικής

Ξεκινάει μία νέα προσπάθεια εξυγίανσης και ανόρθωσης της Τρ. Αττικής. Πρώτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης (στη φωτ. ο Πρόεδρος κ. Παν. Ρουμελιώτης και ο διευθύνων σύμβουλος Θεοδ. Πανταλάκης) είναι να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσει η τράπεζα να βρίσκεται στο επίκεντρο μίας αμφισβήτησης από την αγορά και την πελατεία της. Σύμφωνα με πληροφορίες η αναστάτωση που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες, όταν η τράπεζα

βρέθηκε πολύ κοντά στην επιβολή επιτρόπου, είχε σαν αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, να καταγραφεί νέα πίεση στις καταθέσεις της αυτή την εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα είναι σε δεινή θέση καθώς τα «κόκκινα» δάνεια φθάνουν τα 2,2 δισ ευρώ σε ένα χαρτοφυλάκιο 3,7 δισ, ωστόσο υπάρχουν εξασφαλίσεις οι οποίες θεωρούνται ελκυστικές και γι αυτό είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων funds τα οποία ήθελαν να αγοράσουν από την Αττικής «κόκκινα» δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν και την πλειοψηφία της πελατείας. Σε κάθε περίπτωση με το θόρυβο που προκλήθηκε με τη μετοχή και με την προσωρινή απαγόρευση της ΤτΕ να χορηγεί δάνεια τα σχέδια αυτά δεν εγκαταλείπονται, αλλά πρώτη προτεραιότητα στην παρούσα φάση αποτελεί η σταθεροποίηση της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα επιδιώξει να κάνει μία αναλυτική καταγραφή της κατάστασης και μόλις αποτυπωθεί επικαιροποιημένα και πλήρως κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Attica Bank θα αποφασιστούν ποιες είναι οι καλύτερες ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα