11ο Greek Roadshow: Focus των ξένων σε τράπεζες και κόκκινα δάνεια

Ξεκινά σήμερα στο Λονδίνο το 11ο Greek Roadshow που πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη συμμετοχή των Ελλήνων τραπεζιτών, αλλά και των εκπροσώπων των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών.

Μεγάλοι και γνωστοί επενδυτικοί οίκοι και funds αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τους εκπροσώπους των 4 συστημικών, δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την αύξηση

μετοχικού κεφαλαίου. Διάστημα, ωστόσο, το οποίο δεν κατέστη δυνατό για την ικανοποιητική μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Όπως ανέφερε από χθες το newmoney, σύμφωνα με τραπεζικό στέλεχος των επενδυτικών σχέσεων, αυτό που ενδιαφέρει τους ξένους επενδυτές είναι πότε θα ολοκληρωθούν με τον SSM τα πλάνα (μέχρι το 2019) για τη μείωση των NPE'S.

Συνολικά αναμένεται η συμμετοχή πάνω από 90 επενδυτικών κεφαλαίων, ενώ τα ραντεβού αναμένεται να ξεπεράσουν τα 700, αριθμοί που εάν επιβεβαιωθούν, θα ξεπεράσουν την περσινή εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στη σκιά του δημοψηφίσματος και των capital controls.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μικρός αριθμός συναντήσεων, από σήμερα νωρίς το πρωί όμως οι επικεφαλής και τα στελέχη των εισηγμένων έχουν πάρει θέση στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του κτιρίου του Bloomberg στο Σίτι όπου πραγματοποιείται η διήμερη εκδήλωση.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, στο εφετινό roadshow υπάρχει σημαντικά μεγάλος αριθμός funds της (άτυπης) κατηγορίας Tier2 και Tier3 Investors, δηλαδή επενδυτικά κεφάλαια με κατά κύριο λόγο μικρότερα υπό διαχείριση κεφάλαια, δίκτυο κλπ, που ως επί το πλείστον παρακολουθούν αναδυόμενες αγορές. Ωστόσο, δεν λείπουν και τα μεγάλα ονόματα, όπως BlackRock, Wellington, JP Morgan, HSBC κλπ. Κάποια εξ αυτών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συναντήσεις κυρίως με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, τον όμιλο Μυτιληναίος και τον ΟΤΕ.

Πέραν της πορεία των κόκκινων δανείων, άλλα θέματα που αναμένεται να απασχολήσου είναι οι νέες διοικήσεις των τραπεζών, η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αλλά και το θέμα της υπερφορολόγησης στην Ελλάδα καθώς έχει αρχίσει να έχει ορατές συνέπειες και στις εισηγμένες.

Σημειώνεται ότι από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, στο διήμερο επενδυτικό φόρουμ του ΧΑ στο Σίτι θα παραστεί ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης και ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Φραγκίσκος Κουτεντάκης

Συνολικά 27 εισηγμένες της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν δηλώσει συμμετοχή, αφού ακύρωσαν την τελευταία στιγμή οι διοικήσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και της Attica Bank.

Πιο συγκεκριμένα, στη βρετανική πρωτεύουσα θα βρεθούν οι εκπρόσωποι των εξής εισηγμένων: Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς, ΜΙG, EXAE, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάν, Folli Follie, Motor Oil, ΕΛΠΕ, Aεροπορία Αιγαίου, Eλλάκτωρ, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia Properties, Lamda Development, Μυτιληναίος, Μέτκα, Εθνική Πανγαία, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, ΕΛΤΕΧ-Ανεμος, MLS και Creta Farm. Σε ό,τι αφορά το στελεχικό δυναμικό των παραπάνω εταιρειών, μεταξύ άλλων θα βρεθούν στο Λονδίνο οι Νίκος Καραμούζης (Eurobank), Bασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Γιώργος Μαρινόπουλος (Πειραιώς), Γιώργος Κουτσολιούτσος (Folli Follie), Απόστολος Πεταλάς (Fourlis), Οδυσσέας Αθανασίου (Lamda Development), Aναστάσιος Καλλιτσάντσης (Eλλάκτωρ), Πέτρος Τζαννετάκης (Motor Oil), Δημήτριος Παπαδόπουλος (Μυτιληναίος-Μέτκα), Kωνσταντίνος Φρουζής (Creta Farm), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ Τέρνα), Ιωάννης Καματάκης (ΜLS).

Xορηγοί του 11ου Roadshow είναι οι: Eπενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος, Εuroxx, Beta, Eurobank Equities, Alpha Finance, Μοrgan Stanley, Eθνική Χρηματιστηριακή, Παντελάκης Χρηματιστηριακή και Πειραιώς Securities.

Keywords
Τυχαία Θέματα