Αέρας ανανεώσης για το ιστορικό «Καφεκοπτείο Λουμίδη» στα Χαυτεία

Μια νέα εποχή αρχίζει για τα ιστορικά «Καφεκοπτεία Λουμίδη», 84 χρόνια μετά την ίδρυσή τους, με την ανακαίνιση του εμβληματικού καταστήματος της επιχείρησης στην περιοχή των Χαυτείων, στην ίδια ακριβώς θέση επί της οδού Αιόλου 106, στην Ομόνοια.

Το νέο κατάστημα θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη μελλοντική πορεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας -η οποία μαζί με το δίκτυο λιανικής και χονδρικής πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο περίπου 6 εκατ. ευρώ.

Στα σχέδια της επιχείρησης που σήμερα διοικείται από τη δεύτερη και τρίτη

γενιά της οικογένειας Λουμίδη περιλαμβάνεται η κυκλοφορία νέων προϊόντων, η αναβίωση του «Παταριού» (οδός Σταδίου 38), φημισμένου καφέ της μεταπολεμικής Αθήνας και σημείο συνάντησης γνωστών ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, καθώς και η ανάπτυξη ενός νέου concept που θα δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης.

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διαθέτουν σήμερα δώδεκα καταστήματα (επτά εταιρικά και πέντε franchise) σε Ομόνοια, Πειραιά, Μαρούσι, Καλλιθέα, Περιστέρι, Αγ. Δημήτριο, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κατερίνη, Λάρισα & Χαλκίδα. Επίσης διαθέτουν 300 σημεία shop in shop ανά την Ελλάδα ενώ δραστηριοποιείται και στην χονδρική πώληση με συσκευασμένο καφέ. Απασχολεί περίπου 100 άτομα στο εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις της.

Η οικογενειακή επιχείρηση Λουμίδη, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο του καφέ το 1920, όταν τα τρία αδέλφια της οικογένειας με καταγωγή από την Κάρυστο άνοιξαν στον Πειραιά, στην οδό Ρετσίνα, το πρώτο τους κατάστημα αφιερωμένο αποκλειστικά στην πώληση φρεσκοκομμένου ετοίμου καφέ. Το κατάστημα που ανακαινίστηκε στα Χαυτεία, ιδρύθηκε το 1932, στην παλιά θέση του καφενείου του Γιάννη Χάφτα, που από το 1955 και καθιερώθηκε ως το «Ελληνικό Σπίτι του Καφέ».

Keywords
Τυχαία Θέματα