Η Moody's αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ινδίας

Η υπηρεσία επενδυτών Moody's ανέβασε την πιστοληπτική ικανότητα της Ινδίας για πρώτη φορά από το 2004, παραβλέποντας μια σειρά βραχυπρόθεσμων οικονομικών αβεβαιοτήτων για να στοιχηματίσει στις προοπτικές του κράτους, μετά από μια σειρά πολιτικών αλλαγών από τον πρωθυπουργό Narendra Modi.

Η ρουπία, τα ομόλογα και οι μετοχές έκαναν "ράλι" μετά την αναβάθμιση της Ινδίας στην κατηγορία Baa2 από την Baa3 που βρισκόταν ως τώρα, με βασική αιτία τις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν από την κυβέρνηση Modi, που θα βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των αυξανόμενων επιπέδων

χρέους. Πρόκειται για μια μετατόπιση ενός επιπέδου από τη χαμηλότερη κατάταξη στην επενδυτική κλίμακα και βάζει την Ινδία στο ίδιο επίπεδο με τις Φιλιππίνες και την Ιταλία.

Ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι χαιρέτισαν την κίνηση ως αναμενόμενη από καιρό, ορισμένοι επενδυτές την χαρακτήρισαν έκπληξη, δεδομένου ότι η Ινδία πρόσφατα έπαψε να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο, εν μέσω εκτεταμένων αλλαγών στην πολιτική. Η αναβάθμιση θα μπορούσε να αποδειχθεί μεγάλη νίκη για το κυβερνών κόμμα, το οποίο αντιμετωπίζει αυξανόμενες επιθέσεις σχετικά με την οικονομική επιβράδυνση πριν από τις κρίσιμες εκλογές στο κρατίδιο του Modi τον επόμενο μήνα και τις εθνικές κάλπες στις αρχές του 2019.

Η αναβάθμιση "αντικατοπτρίζει την προθυμία της Moody's να κοιτάξει πέρα ​​από τις μεταβατικές ενοχλητικές επιπτώσεις των δύσκολων μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο Sumedh Deorukhkar, ανώτερος οικονομολόγος με έδρα το Mumbai στο Grupo BBVA. Ωστόσο, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει "προσοχή διότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις για την οικονομία, ιδιαίτερα υψηλό χρέος και καθυστερημένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και γης, πράγμα που αφήνει λίγα περιθώρια για δημοσιονομικό εφησυχασμό, ιδιαίτερα ενόψει των εκλογών του 2019".

Keywords
Τυχαία Θέματα