Η Lavazza εξαγόρασε τη Mars Drinks έναντι 350 εκατ. δολαρίων

• Η συναλλαγή, η οποία υπόκειται ακόμα σε ρυθμίστηκες εγκρίσεις και στις διαβουλεύσεις με τους εργαζομένους από ορισμένες χώρες, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2018. Η Mars Drinks σημείωσε έσοδα της τάξεως των περίπου 350 εκατομμύρια δολαρίων το 2017.

• Με τη συμφωνία αυτή, ο όμιλος Lavazza θα συνεχίσει τη διεθνή στρατηγική επέκτασης σε αγορές κλειδιά, όπως τη Βόρεια Αμερική, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία ενισχύοντας

κατά αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες Office Coffee Service OCS και Vending, οι οποίες προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

• Η εξαγορά περιλαμβάνει επίσης το μηχάνημα μιας χρήσης Flavia και το μηχάνημα αυτόματης πώλησης μηχανών πώλησης Klix - δύο κορυφαία brands στις αγορές OCS και Vending όπως και μια σειρά ισχυρών brands.

• Η εξαγορά θα επιτρέψει στον Όμιλο Lavazza να εδραιωθεί σε όλα τα πεδία αγοράς του καφέ, με ιδιαίτερη έμφαση στις αγορές Away-from-Home(εκτός σπιτιού τομείς) ως μέρος μιας άμεσης προσέγγισης στην αλληλεπίδραση της εταιρείας με τους καταναλωτές.

Τορίνο, Ιταλία/ Μακ Λιν, Βιρτζίνια – 1η Οκτωβρίου, 2018 Ο Όμιλος Lavazza συμφώνησε στην εξαγορά της επιχείρησης Mars Drinks, συμπεριλαμβανομένου των συστημάτων Flavia και Klix, πρωτοπόρα brands στον τομέα Office Coffee Service(OCS) και στα τμήματα πωλήσεων.

«Η εξαγορά αυτή ταιριάζει απόλυτα με την επέκταση της διεθνή στρατηγικής μας, τον στόχο της ενίσχυσης των βασικών μας αγορών, καθώς και με την επιδίωξη μιας ακόμη στενότερης σχέσης με τους καταναλωτές. Πράγματι, η εξαγορά αυτή ενισχύει τη θέση του Ομίλου Lavazza στους τομείς OCS και Vending, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης», δήλωσε ο Antonio Baravalle, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lavazza.

«Η σημερινή συναλλαγή με την Mars, Incorporated ταυτίζεται με τα κοινά οράματα και τις αξίες δύο διακεκριμένων οικογενειακών επιχειρήσεων που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες τους όπως και στην παροχή ποιοτικών προϊόντων.

Μιλώντας για τη συμφωνία, ο Grant F. Reid, Διευθύνων Σύμβουλος/ Γραφείο του Προέδρου της Mars, Incorporated δήλωσε: «Η Mars Drinks είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εταιρείας μας εδώ και πολλά χρόνια και ενώ είναι πάντα δύσκολο να λέμε αντίο σε μεγάλα brands, έμπιστους συνεργάτες και φίλους, πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή.

Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση αυτή θα συνδράμει στην μακροπρόθεσμη επιτυχία με τη Lavazza - μια εταιρεία που μοιράζεται τις αξίες μας και δίνει μεγάλη έμφαση στην αγορά των ποτών - και θα επιτρέψει στην εταιρεία και στους συνεργάτες της να συνεχίσουν να ευδοκιμούν ".

Μέσω αυτής της συμφωνίας, ο όμιλος Lavazza, σε συνάρτηση με τη στρατηγική εδραίωσης της σε διεθνές επίπεδο, θα αποκτήσει τις επιχειρήσεις της Mars στον τομέα καφέ στη Βόρεια Αμερική, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένου και των συστημάτων και εγκαταστάσεων παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εξαγορά περιλαμβάνει τα μηχανήματα Flavia όπως και τις αυτοματοποιημένες μηχανές πώλησης Klix, που θα αναπτύξουν το ήδη μεγάλο απόθεμα μηχανημάτων σε όλες τις αγορές της.

Η εξαγορά περιλαμβάνει επίσης ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο από μάρκες καφέ και άλλα ζεστά ροφήματα που διατίθενται στο εμπόριο και είναι υπό δύο ιδιόκτητα brands (π.χ. Alterra). Σημειωτέων το κόστος της εξαγοράς ανήλθε σε περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια το 2017, ενώ αφορά περίπου 900 άτομα.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Όπως και με τις προηγούμενες εξαγορές - Carte Noire και ESP στη Γαλλία, Merrild στη Δανία, Kicking Horse Coffee στον Καναδά, NIMS στην Ιταλία και Blue Pod Coffee στην Αυστραλία - η Lavazza σκοπεύει να συνεχίσει να ενισχύει τις εν λόγω επιχειρήσεις ενισχύοντας παράλληλα όλα τα τμήματα της που δραστηριοποιούνται στην αγορά καφέ, με ιδιαίτερη έμφαση στην Away-from-Home(,εκτός σπιτιού τομείς) σύμφωνα με μια προσέγγιση που βασίζεται στην όλο και πιο άμεση αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές.

Κατά την διάρκεια της εξαγοράς η Lavazza είχε ως σύμβουλους τους J.P. Morgan, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, PwC και The Boston Consulting Group. Από την άλλη, η Mars Incorporated είχε ως σύμβουλους την Bank of America, την Merrill Lynch, την Freshfields Bruckhaus Deringer LLP, την KPMG LLP και την Rabo Securities USA.

Keywords
Τυχαία Θέματα