Η Carla Harris στην Ελλάδα

H πολυβραβευμένη ομιλήτρια από τη Morgan Stanley και τη Wall Street Carla Harris, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής στις 14 Ιουλίου για να μιλήσει για την ηγεσία και να μεταδώσει την ενέργεια και το πάθος της για την επιτυχία στα Στελέχη Ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Η δυναμική Αμερικανίδα ηγέτης, θα ταξιδέψει το κοινό σ' ένα ταξίδι με θέμα: «The Pearls of Leadership».

Η Carla Harris, ολοκλήρωσε το πτυχίο της και το ΜΒΑ της στο

Harvard University. Τα τελευταία 30 χρόνια εργάζεται στη Morgan Stanley και σήμερα έχει καταφέρει να βρίσκεται στη θέση του Managing Director στο Wealth Management. Είναι υπεύθυνη για την διαχείριση των πελατών, προκειμένου να βελτιωθεί η παραγωγή εσόδων της εταιρίας.
Επιπροσθέτως, είναι μέλος πολλών διοικητικών συμβουλίων διαφόρων κοινωνικών οργανώσεων.

Η κα Harris έχει βραβευτεί επανειλημμένως. Πιο συγκεκριμένα, μπήκε πρόσφατα στον κατάλογο του Fortune Magazine "The 50 Most Powerful Black Executives in Corporate America" και ''Top 25 Most Powerful Women in Finance''.

Όντας πλέον μία από τις πιο ισχυρές και δυναμικές γυναίκες της Wall Street, και έχοντας εκτεταμένες εμπειρίες στον τομέα της τεχνολογίας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του λιανικού εμπορίου, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, της βιομηχανίας και της υγειονομικής περίθαλψης, τον Αύγουστο του 2013, διορίστηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να προεδρεύσει το Εθνικό Συμβούλιο Επιχειρηματικών Γυναικών.

Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη ομιλήτρια εμπνέει και επηρεάζει με τις συμβουλές της τα εταιρικά ακροατήρια με βάση τα βιβλία της ''Strategize to Win'' και ''Expect to Win''. Σε αυτά, αναλύει το πάθος της στο να παρέχει βοήθεια στους άλλους, προσπαθώντας να τους παρακινήσει να ασχοληθούν σοβαρά με την προσωπική τους ανάπτυξη.

Αν και αναρριχήθηκε στην εταιρική ιεραρχία, η Carla, εκτός από πετυχημένες στιγμές, είχε και τις δικές της προσωπικές δυσκολίες. Ορκίστηκε ότι όταν θα έφτανε σε υψηλή θέση και θα γινόταν ένα υψηλόβαθμο διευθυντικό στέλεχος, θα βοηθούσε άλλους ανθρώπους να γίνουν πετυχημένοι και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί τους τα εργαλεία και τις στρατηγικές που ακολούθησε σε όλη της την καριέρα. Όπως η ίδια λέει, "Είμαστε ευλογημένοι, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε και εμείς οι ίδιοι ευλογία για άλλους ανθρώπους."

Η Carla σχολιάζει πως ότι οι ''πέρλες'' που έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας της, της έχουν επιτρέψει να αναδειχθεί και να είναι επιτυχημένη στον κλάδο στον οποίο βρίσκεται, όχι μόνο σαν επαγγελματίας αλλά και σαν άνθρωπος.

Αναφέρει πως πρέπει να υπάρχει ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, και πως οι γυναίκες είναι όσο ικανές όσο και οι άντρες σε εργασιακά θέματα.
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, η Carla Harris δηλώνει ότι η περίοδος που νιώθουμε πως είμαστε στάσιμοι στην σταδιοδρομία μας, η οποία οφείλεται στην οικονομική ή στη δυναμική της αγοράς και την οποία δεν ελέγχουμε, είναι ο χρόνος που είναι απαραίτητο να επενδύσουμε ακόμα πιο πολύ στον εαυτό μας. Η προσέγγιση της είναι, πως πρέπει να βελτιώνουμε συνεχώς τις γνώσεις μας για νέες τεχνολογίες, να χτίζουμε μια παραγωγική παρουσία των social media, να επενδύουμε στις δεξιότητές μας για την οικοδόμηση σχέσεων, να σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και τις γνώσεις μας σε άλλες ευκαιρίες ή και άλλες αγορές.

Aναφερόμενη στην κρίση, τονίζει πως τίποτα δεν είναι στάσιμο και όλοι οι κύκλοι περνούν. Μπορεί να είναι άσχημο τώρα, επειδή το βιώνουμε και μπορεί να είναι μια παρατεταμένη περίοδος, αλλά πιστεύει πως έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την κατάσταση με μεγαλύτερες δεξιότητες, εμπειρίες και προοπτικές. Υποστηρίζει, πως κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία κρίση, πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε δει μια εκδοχή αυτής της κρίσης ξανά. Μετά από σχεδόν 30 χρόνια στην αγορά, η Carla Harris, έχει συνειδητοποιήσει ότι οι περισσότερες κρίσεις είναι κυκλικές, συμβαίνουν δηλαδή επαναλαμβανόμενα. Το κλειδί για την αντιμετώπισή τους είναι να θυμηθούμε την τελευταία κρίση που βρεθήκαμε και κυρίως, να σκεφτούμε τη λύση που προέκυψε και που μας επέτρεψε να την ξεπεράσουμε.

Σύμφωνα με την Carla Harris ο μόνος τρόπος για να καταφέρει κάποιος να γίνει μεγάλος ηγέτης, είναι με την πάροδο του χρόνου από τις εμπειρίες που έχει συλλέξει, αρκεί να μαθαίνει συνεχώς από αυτές.

Πέραν της ασύλληπτης επαγγελματικής της επιτυχίας, η Carla Harris, είναι και επιτυχημένη τραγουδίστρια που έχει ευχαριστήσει μεγάλο κοινό με ερμηνείες σε όλο τον κόσμο από νέα μέχρι και παλιά αγαπημένα ''gospel'', έχοντας μάλιστα κυκλοφορήσει και 3 δίσκους.

Η πολυδιάστατη λοιπόν αυτή προσωπικότητα θα βρίσκεται στην Ελλάδα, προσκεκλημένη της Linkage Greece, για ένα αξέχαστο πρωινό. H καταξιωμένη ομιλήτρια θα μιλήσει για τις αποδεδειγμένες στρατηγικές που έχουν βοηθήσει την ίδια, να μεγιστοποιήσει την επιτυχία της. Θα συζητήσει τη σημασία και τη δύναμη των αντιλήψεων στον εργασιακό χώρο, τις σημαντικές σχέσεις που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι για να εξασφαλίσουν την επιτυχία και τη δύναμη της αυθεντικότητας ως μέρος της ισχυρής ηγεσίας.

Η Linkage είναι ο παγκόσμιος κυρίαρχος στο χώρο της συμβουλευτικής επιχειρήσεων σε θέματα Ηγεσίας, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στρατηγικής, ανάπτυξης καθώς και εκπαίδευσης σε θέματα διοίκησης και Management. H Linkage πρωτοπορεί και κεφαλαιοποιεί τη διεθνή της εμπειρία και εξειδίκευση, με όχημα τα εκπαιδευτικά της προγράμματα και εξελίσσεται ως η μόνη και πιο ισχυρή σχολή ηγεσίας στην Ελλάδα. Η στρατηγική παρουσία της πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από τους πρωτοπόρους στο εγχώριο Leadership Management, Δημήτρη Παπανικητόπουλο (Πρόεδρος Linkage Greece) και Αρτέμη Μυρόπουλο (Διευθύνων Σύμβουλος Linkage Greece). Η εταιρία παρέχει στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες tailor-made στρατηγικές συμβουλευτικών υπηρεσιών, σε θέματα Ηγεσίας, ανάλογα με τα δεδομένα και τις ανάγκες των επιχειρήσεων, ανάπτυξη δυνατοτήτων μέσα από εκπαιδευτικές εμπειρίες καθώς και προσαρμοσμένες υπηρεσίες αξιολόγησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα