Νέος CEO στην FCA με παλιές επιτυχίες

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Είναι μόλις 44 ετών κι Έλληνας. Από μόνες τους αυτές οι δύο "ιδιότητες" λογικά θα τον δυσκόλευαν να ανέβει στην ιεραρχία ενός συστήματος μιας σημαντικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Της FIAT. Όμως οι επιτυχίες του, η ανάγκη ανανέωσης του γκρουπ και το πνεύμα ανατροπής που έρχεται τον έφεραν στο τιμόνι ενός γκρουπ που ήδη παρουσιάζει πρωτοφανή ανάπτυξη.

Η αλλαγή λοιπόν στην ηγεσία της FCAGreeceAE, είναι ένα γεγονός. Καθήκοντα νέου Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο κoς Γιώργος Μπακόπουλος, αντικαθιστώντας τον

κο PauloCarelli ο οποίος, έπειτα από έξι χρόνια πετυχημένης πορείας, μετακινείται σε ανώτατη διοικητική θέση της θυγατρικής του Ομίλου FCA στην Ισπανία.

Ο κος Μπακόπουλος κατείχε από το Νοέμβριο του 2015 τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων των μαρκών Fiat, AlfaRomeo, Abarth & FiatProfessional, διαθέτοντας 20ετή επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο αυτοκινήτων και προϋπηρεσία μεταξύ άλλων σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις των εταιρειών Hyundai Hellas & Kia Motors Greece. Αυτό που μέτρησε για τον Έλληνα μάνατζερ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά τα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα που έφερε τα προηγούμενα χρόνια. Σε έναν κλάδο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως είναι αυτός του αυτοκινήτου η FCA παρουσίασε ανάπτυξη πωλήσεων 80%! Γεγονός εντυπωσιακό το οποίο οφείλεται στον κ. Μπακόπουλο. Έναν άριστο γνώστή της αγοράς.

Επιπροσθέτως, ο κος Μπακόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Leicester.

Σε μία ιδιαιτέρως απαιτητική χρονική περίοδο για την Ελλάδα, η μητρική εταιρεία FCAItalyS.p.A δείχνει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στη θυγατρική της FCAGreeceAE, με την επιλογή, μετά από 12 χρόνια, ενός Έλληνα για να αναλάβει τα ηνία της. Κι αυτό δεν είναι κάτι μικρό.

Σε κάθε περίπτωση για τον όμιλο, το 2017 ξεκίνησε ως μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις σε συνάρτηση με τον κλάδο του αυτοκινήτου, ο οποίος παρά την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία απέδειξε κατά τους πρώτους 6 μήνες πως διαθέτει ακόμα αξιοσημείωτες αντοχές, κυρίως δια μέσω της κατηγορίας των εταιρικών πωλήσεων.

Η FCA Greece αποκλειστικός εισαγωγέας των μαρκών Fiat, Alfa Romeo, Abarth & Fiat Professional, αναβιώνοντας το ένδοξο παρελθόν, λανσάρισε από το 2ο εξάμηνο του 2016, μοντέλα ορόσημα της μακρόχρονης ιστορίας της, όπως το θρυλικό Fiat 124 Spider, τη μοναδική Alfa Romeo Giulia και το Abarth 124 Spider.

Παράλληλα, παρουσίασε νέες αλλά και ανανεωμένες εκδόσεις των Alfa Romeo Giulietta & Fiat 500X, ενώ εισήγαγε στην ελληνική αγορά το ολοκαίνουργιο pick-up Fullback, το 9θεσιο Talento καθώς και το οικογενειακό sedan Fiat Tipo.

Συνεχίζοντας με αμείωτους ρυθμούς και τους πρώτους μήνες του 2017 η εταιρία λάνσαρε τα Fiat Tipo Hatchback & Station Wagon, ενώ παρουσίασε και το πρώτο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo, την πολυαναμενόμενη Alfa Romeo Stelvio.

Keywords
Τυχαία Θέματα