Εγκατέλειψε τη Richemont ο επικεφαλής του τμήματος παραγωγής ρολογιών

Ο επικεφαλής του τμήματος κατασκευής ρολογιών της ελβετικής εταιρείας κατασκευής ειδών πολυτελείας Richemont, το οποίο τμήμα παλαιότερα θεωρήθηκε ότι μπορεί να είναι η "ατμομηχανή" ολόκληρης της εταιρείας, αφήνει τη θέση του πριν κλείσει τέσσερις μήνες μετά την αναδιοργάνωση της διοίκησης, η οποία τον τοποθέτησε, υπό τον έλεγχο μιας ομάδας εταιρειών, που εκτείνονται από την IWC Schaffhausen ως την Vacheron Constantin.

Ο Τζορτζ Κεν, επί 17 χρόνια ηγετικό στέλεχος της Richemont, υπέβαλε την παραίτηση του η οποία έχει άμεση ισχύ

για να αναζητήσει μια άλλη επαγγελματική ευκαιρία, δήλωσε την Παρασκευή η εταιρεία που εδρεύει στη Γενεύη, προσθέτοντας ότι λυπάται για την απώλεια. Η Richemont δεν αποκάλυψε το όνομα του αντικαταστάτη του Κεν, καθώς στα τμήματα που ήταν υπεύθυνος περιλαμβάνουν επίσης το τμήμα ψηφιακής και την εμπορία.

Η ελβετική βιομηχανία ρολογιών προσπαθεί να ανακάμψει μετά από τη μεγαλύτερη υποχώρηση των εξαγωγών που κατέγραψε, καθώς αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως το μερίδιο αγοράς που διεκδίκησε η Apple Inc., η οποία έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα ρολογιών στον κόσμο. Ο πρόεδρος της Richemont, Γιόχαν Ρούπερτ, δήλωσε τον Μάιο ότι είναι καιρός να αφήσει μια νέα γενιά διευθυντικών στελεχών να ηγηθεί της εταιρείας μετά από πτώση κατά 14% στα λειτουργικά κέρδη του τελευταίου οικονομικού έτους. Ακόμα και η Montblanc ξεκίνησε να πωλεί ένα smartwatch φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα