Adidas: Πούλησε 1 εκατ. παπούτσια από πλαστικό που είχαν πετάξει στη θάλασσα

Η γερμανική Adidas το 2017 πούλησε 1 εκατ. ζευγάρια παπούτσια που κατασκευάστηκαν από πλαστικό που συλλέχθηκε από τους ωκεανούς, όπως ανακοίνωσε ο CEO, Kasper Rorsted, μιλώντας στο CNBC.

Ο γερμανικόw κολοσσός έβγαλε στην αγορά την περσινή χρονιά τρεις βερσιόν των υποδημάτων UltraBoost από τέτοιου είδους πλαστικό, παίρνοντας μέρος σε μια πρωτοβουλία για την προστασία του περιβάλλοντος με την ονομασία Parley for the Oceans.

Το

κάθε ζευγάρι παπουτσιών κατασκευάστηκε με την επαναχρησιμοποίηση 11 πλαστικών μπουκαλιών.

Νωρίτερα η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα δ' τριμήνου αναφέροντας ότι αναμένει ότι περιμένει άλλη μια χρονιά αύξησης των πωλήσεων και των κερδών, σε χαμηλότερο ωστόσο ρυθμό από ό,τι το 2017.

Πιο αναλυτικά, η Adidas, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 15% το τελευταίο εξάμηνο, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επαναγοράσει μετοχές αξίας έως και 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2021, ή σχεδόν το 9% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Οι πωλήσεις δ' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 12% στα 5,06 δισ. ευρώ, αύξηση σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 19%, έναντι πρόβλεψης για 5,13 δισ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν στα 132 εκατ. ευρώ έναντι πρόβλεψης για 61 εκατ. ευρώ, με τις καθαρές ζημιές ωστόσο να φτάνουν τα 41 εκατ, λόγω φορολογικού αντίκτυπου ύψους 71 εκατ. ευρώ εξαιτίας της αλλαγής φορολογίας στις ΗΠΑ.

Για το 2018 προβλέπει πωλήσεις σε συναλλαγματικά ουδέτερη βάση αυξημένες κατά 10% και αύξηση του λειτουργικού περιθωρίου μεταξύ 10,3% και 10,5%, από 9,8% το 2017 και των καθαρών κερδών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατά 13-17%.

Keywords
Τυχαία Θέματα