Γερμανικό και κινεζικό εμπόριο «ρίχνουν» τις ευρωαγορές

Πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το κινεζικό κα το γερμανικό εμπόριο που υπολείπονται των εκτιμήσεων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 νωρίτερα σημείωνε απώλειες 0,14% με τους περισσότερους κλάδους σε αρνητικό πρόσημο.

Και στην Ασία, οι μετοχές δεν κατάφεραν τελικά να φτάσουν σε υψηλό 10ετίας μετά τα κινεζικά στοιχεία για το εμπόριο Ιουλίου. Οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 7,2% σε όρους δολαρίου ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 11% επίσης σε όρους δολαρίου. Οι αναλυτές ωστόσο είχαν προβλέψει άνοδο 10,9% και 16,6% αντίστοιχα, σύμφωνα με το Reuters. Το ατσάλι και το σιδηρομετάλλευμα σημείωσαν άνοδο μετά τα στοιχεία, γεγονός που θα μπορούσε να ενισχύσει τις ευρωπαϊκές μετοχές πρώτων υλών κατά το άνοιγμα.

Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, καθώς οι επενδυτές δέχτηκαν και τα στοιχεία για το γερμανικό και το γαλλικό εμπόριο. Στη Γερμανία τον Ιούνιο οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2,8% σε μηνιαία βάση ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 4,5%, απογοητεύοντας την αγορά.

Στη Βρετανία, το Επιμελητήριο Λιανικού Εμπορίου ανακοίνωσε χαμηλότερη αύξηση πωλήσεων τον Ιούλιο. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,9% σε ετήσια βάση έναντι ανόδου 1,2% τον Ιούνιο. Στο μεταξύ, Εν τω μεταξύ, η Συνομοσπονδία Προσλήψεων και Απασχόλησης (REC) δήλωσε την Τρίτη ότι οι εταιρείες εργατικού δυναμικού της Βρετανίας κατηγορούν τον Brexit για την επιδείνωσης της έλλειψης προσωπικού τον περασμένο μήνα.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η Pandora ανακοίνωσε χαμηλότερα των προσδοκιών κέρδη β' τριμήνου, επισημαίνοντας ότι οι προκλήσεις παραμένουν στην αμερικανική αγορά.

Η Standard Life ανακοίνωσε αύξηση 6% στα λειτουργικά κέρδη το α' εξάμηνο του έτους, καθώς πλησιάζει η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Aberdeen Asset Management.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Fed στο Σαν Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, είπε ότι δεν χρειάζεται αλλαγή στα επιτόκια στο εγγύς μέλλον, καθώς δεν φαίνεται πιθανό να αυξηθεί σημαντικά ο πληθωρισμός, παρά τη βελτίωση που εμφανίζει η αγορά εργασίας.

Keywords