Διπλή δικαίωση


Εστω και αργά, τελικά δικαιώθηκε - ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας που, ως πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, είχε εισηγηθεί προτάσεις που εισακούστηκαν και τώρα γίνονται πράξη.

Πριν από ακριβώς δύο χρόνια είχε υποστηρίξει την ιδέα να καθιερωθεί ενιαία ρύθμιση για όλα τα χρέη σε τράπεζες, Εφορία και Ταμεία. Είχε συναντηθεί διαδοχικά τότε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα,

τον τότε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, αλλά και τους κυρίους Γιώργο Κατρούγκαλο και Γιώργο Σταθάκη, που ήταν οι αρμόδιοι υπουργοί για τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες. Τους είχε μιλήσει για την ανάγκη δημιουργίας μιας ενιαίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας προκειμένου να διευκολυνθούν οι μικροεπιχειρηματίες, εισπράττοντας τότε την απάντηση ότι «θα το συζητήσουμε με την τρόικα».

Τελικά το σχέδιο προχώρησε και από τις 3 Αυγούστου είναι γεγονός. Ο ίδιος είχε ζητήσει με επιστολή του να απαλλαγούν από τα POS και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε εταιρείες και την τελευταία στιγμή υλοποιήθηκε και αυτή η πρόταση. Αν ακούγανε κάποιοι λίγο περισσότερο τους Ελληνες τεχνοκράτες, ίσως να μην είχαμε και τόσο ανάγκη τους ξένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα