Πιέσεις στην Ασία λόγω των κινεζικών εμπορικών στοιχείων

Αντιστροφή τάσης σημειώθηκε στις ασιατικές αγορές που από τα κέρδη γύρισαν στην πλειοψηφία τους σε αρνητικό πρόσημο, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το κινεζικό εμπόριο που ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,30% ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε κατά 0,10%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,72%, κυρίως λόγω των απωλειών που καταγράφηκαν στους υποδείκτες του κλάδου ενέργειας και βιομηχανίας, με πτώση 1,38% και 1,53% αντίστοιχα. Ο δείκτης χρηματοοικονομικών

σημείωσε πτώση 0,66%.

Αντίθετη η εικόνα στο Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng με άνοδο 0,41%, ενώ στην ηπειρωτική χώρα ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,13%.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία για το κινεζικό εμπορικό ισοζύγιο, τον Ιούλιο οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 7,2% σε όρους δολαρίου ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 11% επίσης σε όρους δολαρίου. Οι αναλυτές ωστόσο είχαν προβλέψει άνοδο 10,9% και 16,6% αντίστοιχα, σύμφωνα με το Reuters.

Πάντως, τα νούμερα σε όρους δολαρίου πάντα δεν ήταν «εντελώς απογοητευτικά», καθώς η μέτρια εμπορική ανάπτυξη αντισταθμίστηκε σε κάποιο βαθμό, αναφέρει η Mizuho Bank που αναφέρει ότι «το γνωστό - άγνωστο για το πώς η Κίνα διαχειρίζεται τον πιστωτικό εξορθολογισμό της ενόψει του οικονομικού κινδύνου είναι πολύ πιο κρίσιμο για την οικονομία από μια αναμενόμενη συγκράτηση στο εμπόριο».


Στο μεταξύ, ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε στο 93,331, ενώ η ισοτιμία δολαρίου/γεν κινήθηκε στο επίπεδο του 110,64 – κάτω από τα επίπεδα των 110,7 κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευση.

Η αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου ενίσχυσε τις πιέσεις στους ασιατικούς δείκτες μετά τα χθεσινά ισχυρά τους κέρδη, ενώ ο όγκος συναλλαγών παραμένει ισχνός λόγω της απουσίας πολλών παικτών της αγοράς στις καλοκαιρινές διακοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα