Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Γκάμπριελ θα κρίνει το πολιτικό μέλλον του Σουλτς

Στα... χέρια του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ βρίσκεται το πολιτικό μέλλον του Μάρτιν Σούλτς, καθώς όπως επισημαίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα κάνει ό,τι του πει ο καλός του φίλος, νυν αντικαγκελάριος και επικεφαλής του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Κι ενώ οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες παίρνουν το χρόνο τους μετά την ανακοίνωση του Σουλτς ότι επιστρέφει στην πολιτική σκηνή της χώρας, ενόψει των εκλογών του φθινοπώρου του 2017, οι πολιτικές ζυμώσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δημιουργώντας ντόμινο

αναταραχών στο εσωτερικό της χώρας και στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Welt", η απόφαση του Μάρτιν Σουλτς να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό καθώς όλα τα θεσμικά όργανα της Ένωσης περνούν στον έλεγχο της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς (ΕΡΡ) σπάζοντας την επί δεκαετίες παράδοση ισορροπιών μεταξύ Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος και Σοσιαλιστών.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό του κόμματος SPD, ο Σουλτς θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχος του Φρανκ -Βάλτερ Στάινμαϊερ στο Υπουργείο Εξωτερικών αφότου αναλάβει τον προεδρικό θώκο. Η απόφαση για τον νέο ΥΠΕΞ θα ληφθεί στο τέλος του Ιανουαρίου . Το κατά πόσο ο Σουλτς θα είναι υποψήφιος καγκελάριος, νέος Υπουργός Εξωτερικών, και τα δύο ή τίποτε απ' τα δύο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις φιλοδοξίες του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κι από την στάση που θα επιλέξει να δείξει απέναντι στον Σουλτς.

Αυτήν ακριβώς την παράμετρο απεικονίζει με χιούμορ σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα "Bild". Ποιο κοστούμι θέλει να φορέσει στον Σουλτς ο Γκάμπριελ;, διερωτάται η εφημερίδα και προσθέτει: Αυτό του υπουργού Εξωτερικών ή μήπως αυτό του υποψηφίου για την καγκελαρία με το SPD;Η Άνγκελα Μέρκελ πάντως δεν φαίνεται να θεωρεί επικίνδυνη τυχόν υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία, σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα