Κομισιόν: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

του Ιωάννη Γ. Αντύπα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αλέξης Τσιπρας και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, με σκοπό να συζητηθεί η «πρόοδος» που έχει γίνει στο πλαίσιο της δεύτερης διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Μαργαρίτης Σχοινάς: Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης

Σε ερώτηση του New Money στις Βρυξέλλες ο Έλληνας εκπρόσωπος Τύπου της

Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως ήταν μια χρήσιμη ευκαιρία για τους δύο αρχηγούς να εξετάσουν την πρόοδο που γίνεται και να συζητήσουν την «ευρύτερη εικόνα γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα».

«Έχουμε την δεύτερη αξιολόγηση και πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της, συνεπώς όλα τα δεδομένα είναι εκεί για να δικαιολογήσουν το τηλεφώνημα αυτό», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας

Καρφιά Σχοινά

Τονίζοντας τον ρόλο του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως «είναι γνωστή η προσπάθεια που έκανε ο Πρόεδρος Γιούνκερ και ο χρόνος που επένδυσε για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη» και συμπλήρωσε πως αυτό είναι «πέρα από κάθε αμφιβολία».

Ερωτήματα δημιουργεί πάντως η δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου ο οποίος είπε στη συνέχεια πως «τελευταία παρατηρούμε άλλους να παίρνουν τη δόξα» (εννοώντας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη).

Ολόκληρη η δήλωση του Μαργαρίτη Σχοινά:

«Είναι γνωστό το πόσο χρόνο, προσπάθεια και το πόσο δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος Γιούνκερ για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώζωνη και αυτό είναι πέρα από κάθε αμφιβολία, αν και τελευταία βλέπουμε πως υπάρχουν άλλοι που θέλουν να πάρουν τη δόξα αυτή. (Το τηλεφώνημα) Είναι μια ευκαιρία για τους δύο αρχηγούς να εξετάσουν την πρόοδο που έχει γίνει και να συζητήσουν για την ευρύτερη εικόνα γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα. Ο Επίτροπος Μοσκοβισί θα βρίσκεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Έχουμε την 2η αξιολόγηση στην οποία πλησιάζουμε σε ολοκλήρωση, συνεπώς υπάρχουν όλα τα δεδομένα που δικαιολογούν αυτό το πολύ χρήσιμο και παραγωγικό τηλεφώνημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα