Γερμανία: Στις 116 μονάδες«σκαρφάλωσε» ο δείκτης Ifo

Σε ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo για τον Ιούλιο 2017.

Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος για τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στις 116 μονάδες, έναντι 115,2 μονάδων των προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας μάλιστα σε σημαντικό βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 114,9 μονάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης είχε να ανεβεί σε τέτοια επίπεδα από την εποχή της Ένωσης Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

Παράλληλα,

οι προσδοκίες των επιχειρηματιών για τους επόμενους μήνες κατέγραψαν σημαντική άνοδο, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 107,3 μονάδες από 106,8 τον Ιούνιο του 2017.

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα αξιολόγηση των επιχειρήσεων, ο δείκτης σκαρφάλωσε στις 125,4 μονάδες, έναντι 124,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων 123,1 μονάδων.

«Η ικανοποίηση των επιχειρήσεων για την τωρινή οικονομική τους κατάσταση έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από την επανένωση της Γερμανίας. Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές τους επίσης βελτιώθηκαν. Η γερμανική οικονομία ενισχύεται», τονίζει ο Clemens Fuest πρόεδρος του Ινστιτούτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα