Άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή φρέσκων αποτελεσμάτων – Άλμα 6% για Informa

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημείωσαν άνοδο το πρωί με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στα κέρδη και εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed που αρχίζει σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 με άνοδο 0,22% με τους περισσότερους δείκτες και κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Νωρίτερα, στα ταμπλό, ο FTSE100 με κέρδη 0,55%, ο DAX 0,47%, o CAC40 0,47%, IBEX35 0,65%.

Οι μετοχές τεχνολογίας σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις με σχεδόν όλες τις εταιρείες να κινούνται ανοδικά από το άνοιγμα.

Η Logitech ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προβλέψεων για το α' εξάμηνο του έτους και έδωσε θετικό outlook για το υπόλοιπο του έτους. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο 1%.

Ο βρετανικός όμιλος media, Informa, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα α' εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 40%. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο άνω του 6,4%.

Η ολλανδική εταιρεία χρωμάτων Akzo Nobel σημείωσε κέρδη χαμηλότερα των προβλέψεων καθώς και ότι ο πρόεδρος Antony Burgmans θα παραιτηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο. Τα δομικά της κέρδη β' τριμήνου υποχώρησαν κατά 6% λόγω χαμηλής ζήτησης σε διάφορες αγορές και των υψηλών κοστών των πρώτων υλών. Η μετοχή σημείωσε πτώση 1,2%.

Στο μεταξύ, αναταράξεις σημειώνονται στη Volkswagen μετά τις αποκαλύψεις για τη σύσταση καρτέλ με άλλες μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα. Χθες ο κλάδος έκλεισε με πιέσεις μετά την είδηση ότι η Κομισιόν άρχισε έρευνα κατά των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών που κατηγορούνται για τη σύσταση καρτέλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα