Γερμανία: Σταθερός στο 110,4 ο δείκτης Ifo τον Νοέμβριο

Αμετάβλητη παρέμεινε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο, γεγονός που υπαινίσσεται ότι τα εταιρικά στελέχη εξακολουθούν να είναι αισιόδοξα σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, παρά τις αυξανόμενες πολιτικές αβεβαιότητες.

Στο 110,4 παρέμεινε τον Νοέμβριο ο δείκτης Ifo για το γερμανικό επιχειρηματικό κλίμα, έναντι 110,5 που ανέμεναν οι αναλυτές σύμφωνα με το Reuters. Η αρχική εκτίμηση

για ανάγνωση 110,5 τον Οκτώβριο αναθεωρήθηκε ελαφρώς σε 110,4.

Ο δείκτης του οικονομικού ινστιτούτου για τις τρέχουσες συνθήκες ξεπέρασε τις προσδοκίες και άγγιξε το 115,6, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 115. Για τον Οκτώβριο, ο δείκτης αυτός αναθεωρήθηκε σε 115,1.

Τις προβλέψεις δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ο δείκτης για τις προσδοκίες, καθώς υποχώρησε σε 105,5 έναντι μιας μέσης πρόβλεψης για 106. Το Ifo τόνισε πως ο δείκτης του περασμένου μήνα για τις προσδοκίες επίσης αναθεωρήθηκε σε 105,9.

«Η εμπιστοσύνη στην γερμανική οικονομία εξακολουθεί να είναι καλή», τόνισε ο επικεφαλής του Ifo, Clemens Fuest, προσθέτοντας ότι οι εταιρίες είναι για ακόμη μία φορά πιο ικανοποιημένες με την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση. Ωστόσο μερικές είναι λιγότερο αισιόδοξες για τους μήνες που έρχονται.

«Η γερμανική οικονομία δείχνει να είναι ατάραχη από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως Αμερικανού προέδρου», επεσήμανε ο επικεφαλής σε ανακοίνωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα