Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση του επιχειρηματικού κλίματος τον Σεπτέμβριο

Κατώτερα των εκτιμήσεων είναι τα στοιχεία για τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος της Γαλλίας για τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee, με τον δείκτη να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών.

Ειδικότερα, ο δείκτης της Insee που μετρά το κλίμα μεταξύ των επιχειρήσεων του γαλλικού μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στις 107 μονάδες, έναντι 110 μονάδων τον Αύγουστο του 2018, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2017.

Τα στοιχεία

αποδείχθηκαν κατώτερα και σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση του δείκτη στις 109 μονάδες.

Στο μεταξύ, ο υποδείκτης ο οποίος αφορά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων που αφορούν την παραγωγή τους, καταγράφηκε πτώση στις 9 μονάδες, έναντι 20 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις εμφανίστηκαν λιγότερο απαισιόδοξες αναφορικά με τις γενικές προοπτικές παραγωγής του κλάδου, με τον σχετικό υποδείκτη να υποχωρεί στις 9 μονάδες, έναντι 11 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τη δραστηριότητα των προηγούμενων μηνών υποχώρησε στις 15 μονάδες, έναντι 18 μονάδων τον Αύγουστο.

Αμετάβλητος τέλος παρέμεινε ο δείκτης που αφορά τις προοπτικές απασχόλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα