Ανακάμπτουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό πρόσημο γύρισαν σήμερα οι ευρωαγορές μετά τις χθεσινές απώλειες λόγω των εμπορικών πιέσεων. Αιτία της ανόδου τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 σημειώνει άνοσο 0,30% στις 383,29 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό πρόσημο.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE100 ενισχύεται κατά 0,13%, ο γερμανικός DΑΧ με άνοδο 0,09% και ο γαλλικός CAC κινείται ανοδικά κατά 0,21%

Κέρδη και στην ευρωπεριφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να κερδίζει1,06% και τον

ισπανικό IBEX να ενισχύεται κατά 0,46%.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η μετοχή της Next που το πρωί ενισχυόταν κατά 8% μετά την ανακοίνωση για αύξηση κατά 0,5% στα κέρδη α' εξαμήνου καθώς και την απόφασή της να αναβαθμίσει τις προοπτικές της για το σύνολο του έτους.

Η μετοχή της Leonardo αυξήθηκε κατά 3,5% στις πρωινές συναλλαγές μετά το κλείσιμο συμφωνίας με την U.S. Air Force. Ανοδικά και η Glencore μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της να επαναγοράσει ίδιες μετοχές αξίας 1 δισ. δολ.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές αποτιμούν την είδηση της εξαγοράς μεριδίου της Sky TV από την Comcast, η μετοχή της οποίας σημείωνε οριακή άνοδο κατά τις πρωινές συναλλαγές.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ξεκίνησε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Fed, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει αύξηση επιτοκίων κατά 0,25%

Την ίδια ώρα, ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ είχαν ως συνέπεια να σημειωθούν απώλειες στη Wall Street. Συγκεκριμένα, υπήρξαν αναφορές ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν είναι έτοιμος να παραιτηθεί. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πάντως ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι η νέα κτίση έρχεται εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

Πίσω στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον συνεχίζει να επικεντρώνεται και στις εξελίξεις σχετικά με το Brexit. Την Τετάρτη η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Στο τραπέζι θα τεθούν το Brexit αλλά και θέματα εμπορίου. Πάντως, στη Βρετανία η Μέι αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις σχετικά με τους όρους του επερχόμενου διαζυγίου της χώρας με την ΕΕ.

Χθες μάλιστα, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστήσει επίσημη πολιτική του κόμματός του τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος επί της συμφωνίας του Brexit. Διευκρίνισε, πάντως, ότι ο ίδιος θα προτιμούσε εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα