Φουσκωμένος ο «οικολογικός ...λογαριασμός» για τον υπουργό Τσιρώνη

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Αίσθηση προκάλεσε χθεσινό δημοσίευμα του newmoney.gr για το χάσμα που συντελείται στις σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων που συμμετέχει με δύο βουλευτές και ομάδα στελεχών του. Πλήθος ήταν τα τηλέφωνα που δεχθήκαμε από επώνυμα και ανώνυμα στελέχη του πολιτικού φορέα που το 2009 για μερικές χιλιάδες ψήφους δεν πέτυχε αυτόνομη κοινοβουλευτική παρουσία και που τελικά εξελίχθηκε σε πολιτικό ακόλουθο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας

την έρευνα λοιπόν αναφορικά με τα προβλήματα αυτής της σχέσης, πληροφορηθήκαμε πως με ένταση το τελευταίο διάστημα δημιουργείται ένας νέος πολιτικός φορέας από τον πρώην Ευρωβουλευτή του κόμματος Μιχάλη Τρεμόπουλο και με την ομάδα Παρασκευόπουλου - Κιτσίνη να παρακολουθούν στενά, έχοντας την αρχική επωνυμία "Οικολογικό Δίκτυο". Στις σκέψεις της συγκεκριμένης ομάδας είναι να υπάρξει ακόμα και ανεξάρτητο σχήμα που θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές με στόχο τον απογαλακτισμό της πολιτικής Οικολογίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ομάδα Τσιρώνη - Δημαρά που έχουν επιβάλλει την κυβερνητική αυτή συνεργασία που εξαφανίζει όμως πολιτικά κι επικοινωνιακά τους Οικολόγους Πράσινους.

Οι ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές λένε επίσης πως εσχάτως υπάρχει μεγάλη γκρίνια για την κυβερνητική παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροπτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Τσιρώνη όχι μόνο επειδή αρνείται να παραχωρήσει τον υπουργικό του θώκο στο πρότυπο της εναλλαγής ρόλων που οι Πράσινοι ανά την Ευρώπη έχουν ως πολιτικό τους πρόταγμα, αλλά κι επειδή δεν παραδίδει με ευκολία το 40% του μισθού του όπως αναφέρει ρητά το καταστατικό του κόμματος. Σύμφωνα με εξέχων στέλεχος του φορέα (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του newmoney.gr) "κάθε μηνά κηνυγάμε τον υπουργό να μας δώσει όσα αναλογούν από τις αμοιβές του στο κόμμα. Πολλές φορές παρουσιάζεται απρόθυμος ενώ κάποιες φορές αποδίδει μόλις το 10% με 15%, ενώ άλλα έχουν συμφωνηθεί".

Από την πλευρά τους κύκλοι του κ. Τσιρώνη μιλάνε για "πόλεμο εντυπώσεων και μικροσκοπιμοτήτων" αν και δεν απαντούν το μείζον θέμα που είναι η καταπάτηση της αρχής της εναλλαγής στα αξιώματα. Να θυμίσουμε πως ο κ. Τσιρώνης είναι υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εδώ και 2 1/2 χρόνια και δεν έχει αντικατασταθεί με αποτέλεσμα οι Οικολόγοι "σύντροφοι" του να τον κατηγορούν για "κυβερνητισμό" και για "βόλεμα" εξαιτίας του γεγονότος πως αυτός ήταν που ρημούλκησε με προσωπικές κινήσεις του το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα