Στα 1.350 δολ. βλέπει το χρυσό φέτος ο καλύτερος αναλυτής της αγοράς

Ο χρυσός έχει ακόμα περιθώρια ανόδου και θα φθάσει στα 1.350 δολ. η ουγγιά μέχρι το τέλος της χρονιάς λόγω του ταχύτερου πληθωρισμού αλλά και της πολιτικής έντασης στη Ρωσία, τη Συρία και τη Β. Κορέα εκτιμούν οι αναλυτές της Intesa Sanpaolo, που κατά το προηγούμενο τρίμηνο αναδείχθηκαν στους πιο ακριβείς στις προβλέψεις τους για τα πολύτιμα μέταλλα.

Οι τιμές θα έχουν ένα διαγραμματικό σχήμα V φέτος

με την το σημείο καμπή να εκτιμάται στα μέσα της χρονιάς καθώς η Fed θα αυξάνει τα επιτόκια, σύμφωνα με την Daniela Corsini, που υπογράφει την έκθεση. Σύμφωνα με την ίδια η τιμή του χρυσού μετά θα ξεκινήσει μία σημαντική ανάκαμψη, φθάνοντας ως τα 1.350 δολ. κατά το δ' τρίμηνο, το υψηλότερο επίπεδο απ' τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Φέτος οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί 12% κυρίως λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό αλλά και λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων.

«Οι αγορές θα παραμείνουν νευρικές λόγω αυτής της αβεβαιότητας», λέει η Corsini σε τηλεφωνική συνέντευξη της. «Εάν τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ παραμείνουν ισχυρά, τότε ο χρυσός θα ανακτήσει το ρόλο του ως μέσο αντιστάθμισης του πληθωρισμού», λέει.

Σήμερα η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης κυμαίνεται στα 1.286 δολ. η ουγγιά.

Σύμφωνα με την Corsini το ασήμι μπορεί να ενισχυθεί στα 19 δολ. η ουγγιά μέχρι το τέλος της χρονιάς έναντι των 18,2 δολ. που διαπραγματεύεται σήμερα. Το πολύτιμο μέταλλο έχει ενισχυθεί 15% απ' την αρχή της χρονιάς.

Αντίθετα οι τιμές της πλατίνας και του παλλαδίου πιθανόν να δεχθούν πιέσεις λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης απ' τις ΗΠΑ και την Κίνα, εκτιμά.

Keywords
Τυχαία Θέματα