Φορολογικές μεταρρυθμίσεις και στη Δανία - Ελπίδες να κλείσει η "μαύρη τρύπα" της φοροδιαφυγής

Η Δανία παρουσίασε μία ολική μεταρρύθμιση του φορολογικού της μοντέλου, μετά από ένα σερί σκανδάλων το οποίο οδήγησε σε ζημίες 26,3 δισ. kroner (4 δισ. δολάρια), κατά τη διάρκεια προβλημάτων που διήρκεσαν μία δεκαετία, σύμφωνα με τον υπεύθυνο υπουργό.

Ο υπουργός Φορολογίας Karsten Lauritzen απέλυσε τον επικεφαλής του τμήματος, Jesper Roennow Simonsen, και υποσχέθηκε περίπου 7 δισ. κορώνες σε επιπλέον δαπάνες για τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος της χώρας. Το πλάνο, επίσης, συμπεριλαμβάνει την πρόσληψη 2.000 επιπλέον εργαζομένων.

Ο Lauritzen ανέφερε πως η οργάνωση ήταν

υπερβολικά μεγάλη και μπερδεμένη, ενώ υποστήριξε εμμέσως πως η απουσία ψηφιακών μέσων και χρηματοδότησης έφταιξε εν μέρει για τις ζημίες.

Οι υποσχέσεις για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος ακολουθούν τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως η Δανία έχασε 12,3 δισ. κορώνες σε εκπτώσεις φορολογικών μερισμάτων προς offshore. Η κυβέρνηση έχει επίσης ζημίες 14 δισ. κορώνων από φόρους που δεν έχουν πληρώσει ακόμη οι Δανοί πολίτες, αλλά οι οποίοι για να συγκεντρωθούν, θα κόστιζαν ακόμη παραπάνω στην κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα