Κέρδη στη Wall - Υψηλότερα 100 μονάδες ο Dow μετά την ομιλία της Γέλεν

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να προσπαθούν να «χωνέψουν» τις πολυαναμενόμενες δηλώσεις της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν στην ετήσια σύνοδο κορυφής της Fed, στο Jackson Hol.

Η πρόεδρος της Fed άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξηση των επιτοκίων το επόμενο διάστημα καθώς όπως είπε η οικονομία

των ΗΠΑ αγγίζει σταδιακά τους επιθυμητούς στόχους της κεντρικής τράπεζας.

Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, δηλαδή στην επόμενη συνεδρίαση της Fed έχουν αυξηθεί.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαπραγματεύονται περίπου 100 μονάδες υψηλότερα, μετά την ομιλίατης Γέλεν καταγράφοντας άνοδο 0,53% στις 18.548 μονάδες, ο S&P500 σημειώνει κέρδη 0,60% στις 2.185 μονάδες και ο Nasdaq «κερδίζει» 0,71% στις 5.248 μονάδες.

Παράλληλα, οι επενδυτές εξετάζουν τα μακροοικονομικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ανάπτυξη 1,1% κατέγραψε η οικονομία των ΗΠΑ το β΄τρίμηνο, σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση που ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εμπορίου. Η πρώτη μέτρηση έδειχνε ανάπτυξη 1,2%. Σε σχέση με τα δύο προηγούμενα τρίμηνα η αμερικανική οικονομία εμφανίζει ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.

Επίσης, στα 59,3 δισ. δολάρια συρρικνώθηκε τον Ιούλιο το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, έναντι ελλείμματος 64,5 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,9 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές περιορίστηκαν κατά 2,4 δισ. δολάρια.

Τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 0,2% έναντι του Ιουνίου του 2016 και κατά 0,3% έναντι του Ιουλίου του 2015. Αντίθετα τα αποθέματα λιανικής σημείωσαν πτώση 0,4%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν τελικώς κατά 4,4% από πρώτη μέτρηση στο 4,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα