Φαρμακοβιομήχανοι σε Τσίπρα: Η ακολουθούμενη πολιτική μας εξοστρακίζει από την αγορά


Με μελανές διαπιστώσεις για την «υγεία» του φαρμακευτικού τομέα στη χώρα μας, ιδίως για τη συρρικνωμένη φαρμακευτική δαπάνη, την εκτίναξη της συνταγογράφησης, την τιμολόγηση των σκευασμάτων που οδηγεί σε εξοστρακισμό τους από την εγχώρια αγορά, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για να αναστραφεί η κατάσταση, επιχειρούν για μια ακόμη φορά οι θεσμικοί εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιριών να ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση για τα μείζονα θέματα του κλάδου τους – και όχι μόνο.

Σε επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας

(ΣΦΕΕ), κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), κ. Θεόδωρος Τρύφων με αποδέκτες τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, συνοψίζονται τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στη φαρμακευτική αγορά, λόγω των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί και καταγράφονται συγκεκριμένες προτάσεις της βιομηχανίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, υπενθυμίζοντας εκ νέου την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου.

Επίσης, η επιστολή κοινοποιείται στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη και στην πρόεδρο του ΕΟΦ κυρία Κατερίνα Αντωνίου.

Στην επιστολή αποσαφηνίζεται πως η βιομηχανία στόχο έχει τη συνεργασία με την Πολιτεία, μέσα από μια «δημιουργική διαβούλευση». Καλούν την Πολιτεία «να ηγηθεί μιας συντεταγμένης προσπάθειας για τη θεραπεία των παθογενειών και τον εξορθολογισμό του φαρμακευτικού χώρου» και δηλώνουν πως ο κλάδος βρίσκεται στη διάθεση όλων προκειμένου να υπάρξει έργο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ολόκληρη η επιστολή του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα