Ευρωζώνη: Στις 53,1 μονάδες ο σύνθετος PMI τον Μάρτιο

Πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα ήταν τα στοιχεία PMI στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο, ωστόσο σηματοδότησαν για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες, ανάπτυξη, όπως αναφέρει η Markit.

Ο σύνθετος PMI ανήλθε στις 53,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτιμήσεων για 53,7 μονάδες, κι ελαφρώς πιο πάνω από τις 53 μονάδες του Φεβρουαρίου.

Τα αδύναμα στοιχεία «οδηγήθηκαν» κυρίως από την Ιταλία και τη Γαλλία.

Ο δείκτης PMI υπηρεσιών ανήλθε επίσης στις 53,1 μονάδες, έναντι εκτιμήσεων για 54 μονάδες, και χαμηλότερα από τις 53,3 μονάδες του Φεβρουαρίου.

«Η οικονομία της Ευρωζώνης απέτυχε να δείξει σημάδια επιτάχυνσης τον Μάρτιο. Το PMI ανήλθε οριακά πάνω από το χαμηλό 13 μηνών του Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα η ζώνη να έχει αναπτυχθεί μόλις 0,3% το α' τρίμηνο» υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

«Η αδύναμη ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης, σε συνδυασμό με την πτώση τιμών, καθώς οι εταιρείες ανταγωνίζονται η μία την άλλη για μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Την ίδια στιγμή, μειωμένες είναι και οι προσλήψεις καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να περιορίσουν τα κόστη» προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα