Ευρωζώνη: Επιβράδυνση της ανάπτυξης τον Ιούλιο - Η αισιοδοξία ξεθωριάζει

Επιβράδυνση παρουσίασε η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στις αρχές του γ' τριμήνου λόγω πλήγματος που δέχθηκαν οι νέες παραγγελίες, γεγονός που επηρέασε το κλίμα εμπιστοσύνης στον ιδιωτικό τομέα,σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Markit.

Ωστόσο, αν και ο ρυθμός ανάπτυξης υποχώρησε, εξακολουθεί να παραμένει αρκετά ισχυρός και ως εκ τούτου θεωρείται απίθανο να αναθεωρήσει η ΕΚΤ τα σχέδιά της περί τερματισμού του προγράμματος στήριξης ύψους 2,6 τρισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 54,3 μονάδες από 54,9 μονάδες τον Ιούνιο, παραμένοντας αμετάβλητος από την προκαταρκτική μέτρηση.

Ο δείκτης PMI της Markit για τις υπηρεσίες, υποχώρησε στις 54,2 μονάδες τον Ιούλιο μετά το υψηλό τεσσάρων μηνών του προηγούμενου μήνα στις 55,2 μονάδες, χαμηλότερα και από την προκαταρκτική μέτρηση που ήταν στις 54,4 μονάδες.

Ο σύνθετος PMI στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, Γερμανία και Γαλλία, ανήλθε στις 55 μονάδες (υψηλό τεσσάρων μηνών) και στις 54,4 μονάδες (χαμηλό δύο μηνών) αντίστοιχα.

«Τα τελικά στοιχεία PMI επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης ξεκίνησε το γ΄ τρίμηνο σε πιο αδύναμη βάση», σχολίασε ο Rob Dobson της IHS Markit.

Keywords
Τυχαία Θέματα