Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές με στήριξη από τράπεζες και τεχνολογία

Οι ισχυρές επιδόσεις των τραπεζικών μετοχών βοηθούν τις ευρωπαϊκές αγορές να ανακάμψουν στην εκπνοή μιας δύσκολης για τις αγορές εβδομάδας ενώ οι επενδυτές φαίνεται να αναθαρρούν με τα εταιρικά αποτελέσματα που ξεπερνούν τις προβλέψεις, αλλά και το χθεσινοβραδινό ράλι στη Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημειώνει αυτή την ώρα άνοδο 0,25% στις 387,59 μονάδες ανακάμπτοντας από τη χειρότερη μέρα των τελευταίων τριών εβδομάδων χρηματιστηριακά, καθώς σημειώθηκε διεθνές selloff λόγω των φόβων για έναν κανονικό εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ

– Κίνας.

Στα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE100 με άνοδο 0,41%, ο γερμανικός DAX +0,25%, ο γαλλικός CAC40 +0,09%, ενώ στην ευρωπεριφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB +0,02% ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 σημείωνει οριακές απώλειες 0,07%

Τις καλύτερες επιδόσεις καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές μετά τα θετικά αποτελέσματα από τη γαλλική Credit Agricole και τη βρετανική RBS.

Η Credit Agricole ανακοίνωσε κέρδη β' τριμήνου υψηλότερα των προβλέψεων, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 2,1%, ενώ και η ανταγωνίστριά της Natixis σημείωσε άνοδο 2% μετά την αύξηση των κερδών β' τριμήνου.

Ανοδος σχεδόν 3% για την RBS που ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος 2 πενών ανά μετοχή, για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία. Η νοτιοαφρικανική εταιρεία Mondi που διαπραγματεύεται στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 6% μετά την ανακοίνωση για αύξηση 25% στα κέρδη α' εξαμήνου χάρη στις υψηλότερες τιμές πώλησης και στην αυξημένη ζήτηση.

Στον αντίποδα, η William Hill με πτώση 5,6% μετά την ανακοίνωση γα πτώση κερδών από τον τομέα λιανικής.

Η Heineken σημείωσε άνοδο 1,4% μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με την China Resources Beer, για εξαγορά μεριδίου 40% στην εταιρεία.

Τέλος, η χθεσινή εκτόξευση της Apple που έφτασε να έχει κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολ., έδωσε ώθηση και στον ευρωπαϊκό τομέα τεχνολογίας με τον SX8P να ενισχύεται νωρίτερα κατά 0,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα