Μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να επιστρέψει ως πρωθυπουργός της Βρετανίας;

Παραιτήθηκε από τη δεύτερη καλύτερη θέση στη βρετανική πολιτική σκηνή, αλλά πολλοί Συντηρητικοί ελπίζουν ότι ο Boris Johnson θα πάει ακόμα καλύτερα.

Ως υπουργός Εξωτερικών, ο Johnson είχε το πιο εντυπωσιακό και περίτεχνο γραφείο από οποιονδήποτε άλλον στο υπουργικό συμβούλιο, είχε όμως και την ελευθερία να ταξιδεύει ανά τον κόσμο ως ο ανώτατος διπλωμάτης της Βασίλισσας. Ήταν το δημόσιο πρόσωπο του Brexit και ο κορυφαίος υπουργός που αναφέρθηκε συχνότερα στις συζητήσεις

για το ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Theresa May ως ηγέτης των Tories, των Βρετανών Συντηρητικών.

Στη συνέχεια, στις 9 Ιουλίου, τα παράτησε όλα. Έχοντας συχνά κατακριθεί ως "καλαμπουρτζής" από τους αντιπάλους του, ο Johnson αποφάσισε να υπερασπιστεί τις Αρχές του και να παραιτηθεί - επειδή δεν μπορούσε να καταπιεί το σχέδιο της May για ένα μαλακό διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια ομάδα άλλων υπουργών παραιτείται επίσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά ο Johnson φαίνεται να έχει επωφεληθεί περισσότερο από την άποψη της δημοτικότητας, σύμφωνα με νέα έρευνα για το τι σκέφτονται τα μέλη των Tories.

Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να μετατρέψει την έξοδό του από την κυβέρνηση λόγω του Brexit σε μια εκστρατεία για την ηγεσία του κόμματος - όποτε έλθει η ώρα για αυτή την εκλογική μάχη. Ενώ ο Johnson είναι συγκρατημένος για τις δικές του φιλοδοξίες, μερικοί από τους συναδέλφους του πιστεύουν ότι έχει αποκλείσει μια μελλοντική πορεία με κατάληξη το πρωθυπουργικό γραφείο.

"Δεν τον έχω ξεγραμμένο", δήλωσε ο Paul Goodman, συντάκτης της ιστοσελίδας του ConservativeHome. "Αυτό που πρέπει να κάνει ο Boris είναι να πείσει τους βουλευτές των Συντηρητικών ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να σώσει τις θέσεις τους - αυτή είναι η πρόκληση γι 'αυτόν".

Keywords
Τυχαία Θέματα