Έτοιμος ο Ραχόι να συλλάβει τον Πουτζδεμόν, εάν αυτός κηρύξει την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Η ισπανική αστυνομία είναι έτοιμη να συλλάβει αμέσως τον Πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουζδεμόν, αν δηλώνει ανεξαρτησία στο περιφερειακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με δύο άτομα εξοικειωμένα με τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ενώ η τελική απόφαση για το αν θα δράσει δεν έχει ακόμη ληφθεί, η εθνική αστυνομική δύναμη της Ισπανίας έχει κορυφαίους αξιωματικούς που αναπτύσσονται στην Καταλονία, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε μια επιδρομή εάν η καταλανική αστυνομία προσπαθήσει να προστατέψει τον Πουτζδεμόν, είπε ένας από αυτούς. Αν ο Πουτζδεμόν

προβεί σε δήλωση που δεν κηρύσσει άμεση ανεξαρτησία, η κυβέρνηση της Μαδρίτης μπορεί να παραμείνει στο χέρι της.

Ο πρόεδρος Πουτζδεμόν είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τη φράση "δήλωση ανεξαρτησίας", αλλά πιθανότατα η δήλωσή του θα είναι επιφυλακτική ή εντός ορίων κατά κάποιο τρόπο, σύμφωνα με άλλο πρόσωπο εξοικειωμένο με τα σχέδιά του. Ο Πουτζδεμόν έχει ζητήσει συνέντευξη τύπου για τις 1 μ.μ. στη Βαρκελώνη.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ξεκαθάρισε χωρίς αμφιβολίες ότι θα χρησιμοποιήσει αστυνομικές δυνάμεις , ανάλογα με το πόσο σαφώς θα κηρύξει ανεξαρτησία η κυβέρνηση της Βαρκελώνης. Ωστόσο, οι εισαγγελείς διερευνούν κατηγορίες εναντίον άλλων ηγετών υπέρ της απόσχισης, μεταξύ των οποίων ο Jordi Sanchez, επικεφαλής της μεγαλύτερης ομάδας εκστρατείας υπέρ της ανεξαρτησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα