ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Πιθανή η έφεση για το πρόστιμο – μαμούθ της Amazon

Το Λουξεμβούργο εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της Κομισιόν να του επιβληθεί πρόστιμο 250 εκατ. ευρώ για μη καταβληθέντες φόρους από την αμερικανική Αmazon, δήλωσε στο CNBCο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Pierre Gramegna .

«Δεν συμφωνούμε (σσ. με την απόφαση της Κομισιόν), θεωρούμε ότι δεν υπήρξε κρατική οικονομική βοήθεια από πλευράς μας, δεν υπήρχε επιλεκτική μεταχείριση προς την εταιρεία», ανέφερε στο περιθώριο του χθεσινού Eurogroup.

«Θα επανεξετάσουμε όλες τις πιθανότητες και ίσως κάνουμε έφεση. Ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση», είπε.

Υπενθυμίζεται

ότι οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν πως το Λουξεμβούργο παρείχε παράνομα φορολογικά ευεργετήματα στην Amazon το διάστημα 2006-2014 χωρίς κανέναν λόγο που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο. Ως αποτέλεσμα, η χώρα θα πρέπει να ανακτήσει απλήρωτους φόρους.

Όπως διατείνεται το Λουξεμβούργο, η απόφαση της ΕΕ αναφέρεται σε μια περίοδο πίσω στο 2006. Από τότε, τα νομικά πλαίσια τόσο του Λουξεμβούργου, όσο και τα διεθνή, έχουν αλλάξει και εξελιχθεί σημαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ιρλανδία είχε επίσης ασκήσει έφεση κατά απόφασης της Κομισιόν για την ανάκτηση μη καταβληθέντων φόρων ύψους 15,2 δισ. δολ. από την Apple.

Πάνω από έναν χρόνο μετά την αρχική της εντολή, η ΕΕ αποφάσισε να αναφέρει την Ιρλανδία στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, λόγω της αποτυχίας της να ανακτήσει τους απλήρωτους φόρους της Apple.

Keywords
Τυχαία Θέματα