Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Ελαφρώς ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να εστιάζουν σε νέα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στη συνταγματική κρίση στην Ισπανία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 με άνοδο 0,12% με σχεδόν όλους τους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες.

Πριν λίγο, ο FTSE100 υποχωρούσε 0,04%, o DAX κατά 0,05%, o CAC40 με άνοδο 0,14%, o FTSE MIB ενισχυόταν 0,14% και o IBEX35 κατά 0,09%

Οι μετοχές των κλάδων τεχνολογίας και ΜΜΕ

σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο 0,3%.

Στα εταιρικά νέα, η σουηδική Saab ανακοίνωσε κρατήσεις και κέρδη άνω των προβλέψεων της αγοράς για το γ τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι βοηθήθηκε κυρίως από την αύξηση των αμυντικών δαπανών, αλλά και την αύξηση των επενδύσεων στον τομέα αστικής ασφάλειας. Η μετοχή της έκανε άλμα άνω του 5% λίγο μετά το άνοιγμα.

Η βρετανική operator ξενοδοχείων και καταστημάτων καφέ, Whitbread ανακοίνωσε αύξηση 6,7% στα προ φόρων κέρδη, λόγω κινήσεων επέκτασης όπως η προσθήκη περισσότερων δωματίων Premier Inn και το άνοιγμα περισσότερων Costa coffee. Ωστόσο η μετοχή της σημείωσε πτώση άνω του 4%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο PMI υπηρεσιών Ευρωζώνης σημείωσε πτώση στις 54,9 μονάδες τον Οκτώβριο έναντι εκτίμησης για 55,6, ενώ ο μεταποιητικός σημείωσε άνοδο στις 58,6 έναντι εκτίμησης για 57,8.

Keywords
Τυχαία Θέματα