Anglo American: Αύξηση 6% στην παραγωγή το γ' τρίμηνο

Αύξηση 6% στην παραγωγή της ανακοίνωσε για το γ' τρίμηνο η Anglo American αυξάνοντας τις προβλέψεις της για την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος για δεύτερη φορά, αναφέροντας ωστόσο ότι μειώθηκε η παραγωγή στα ορυχεία πλατίνας. Στα ορυχεία της Νότιας Αφρικής ειδικά, την παραγωγή δυσχεραίνοουν μια σειρά από δυσκολίες όπως οι πολύ βαθιές και στενές σήραγγες, αλλά και η επίμονα χαμηλή τιμή της πλατίνας που κυμαίνεται στα 930 δολάρια η ουγγιά.

Τα εργατικά συνδικάτα ανέφεραν ότι η εταιρεία εξόρυξης

πλατίνας Lonmin σχεδιάζει να περικόψει πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας πριν τα Χριστούγεννα λόγω των επίμονα χαμηλών τιμών στα εμπορεύματα και τα αυξανόμενα κόστη.

Η Anglo American μείωσε τις προοπτικές παραγωγής πλατίνας στα 2,30-2,35 εκατομμύρια από 2,35-2,40 εκατ. ουγγιές, μετά το κλείσιμο του μη κερδοφόρου ορυχείου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Cutifani δήλωσε ότι η μείωση των προβλέψεων για την παραγωγή πλατίνας σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της εταιρείας να απομακρύνει τις «ασύμφορες ουγγιές από την παραγωγή καθώς εστιάζουμε στην αξία έναντι του όγκου».

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αποτελέσματα ήταν γενικά θετικά και οι προβλέψεις για τα κέρδη θα μπορούσαν επίσης να αυξηθούν.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα, η Anglo American αύξησε εκ νέου την παραγωγή του σιδηρομεταλλεύματος στη μονάδα Kumba της Νότιας Αφρικής από τα 42 στα 44 εκατ. τόνους μετά από προηγούμενη ενημέρωση τον Ιούλιο.

Η παραγωγή χαλκού αυξήθηκε κατά 5% το τρίτο τρίμηνο στους 147.300 τόνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα