Επιδείνωση στα ομόλογα μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Επιδεινώνεται το κλίμα στην αγορά ομολόγων μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ΑΕΠ από τη Eurostat.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου παίρνει μικρή ώθηση +0,67% και διαμορφώνεται στο 4,237% από το 4,209% στο χθεσινό κλείσιμο.

Ώθηση παίρνει και το γερμανικό 10ετές, με την απόδοση να παρουσιάζει αύξηση +0,79%, αφού το τελευταίο τρίμηνο η ανάπτυξη παρέμεινε μηδενική, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία.

Στην Ιταλία, η απόδοση του

10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 3,427% από 3,339% εχθές, σημειώνοντας άνοδο +2,64% περίπου στις 14:00.

Η αυξημένες αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων ακολουθούν τις ανησυχίες για τη στάσιμη οικονομία της χώρας, αφού σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, η Ιταλία κατέγραψε μηδενική ανάπτυξη κατά το τρίμηνο τρίμηνο του 2018, λόγω της μειωμένης εγχώριας ζήτησης και των εμπορικών ροών.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2018, το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο, μετά την κατά 0,2% αύξηση που παρατηρήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους, ενώ σε ετήσια βάση κινήθηκε ανοδικά κατά 0,8%.

Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα από την πρόβλεψη δημοσκόπησης του Reuters, όπου αναμενόταν αύξηση κατά 0,1% σε τριμηνιαία βάση και 0,9% σε ετήσια.

Κόντε: Αναμενόμενα τα αδύναμα στοιχεία, δεν αλλάζει ο προϋπολογισμός

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουσέπε Κόντε, απέρριψε ενδεχόμενο παρεμβάσεων στον προϋπολογισμό του 2019, σε δηλώσεις του λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του 2018.

«Η οικονομική τάση πρέπει να αλλάξει» είπε και χαρακτήρισαν αναμενόμενα τα αδύναμα στοιχεία για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου του 2018.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η Ιταλία δεν αλλάξει τον προϋπολογισμό» και τόνισε ότι δεν θα υπερβεί ο στόχος του 2,4% όσον αφορά το έλλειμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα