Γερμανία: Κάτω από το 5% η ανεργία τον Οκτώβριο

Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριακονταετίας υποχώρησε τον Οκτώβριο ο δείκτης ανεργίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Ωστόσο, η γοργή δημιουργία θέσεων εργασίας και η έντονη ανάπτυξη απειλούν να αυξήσουν τον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας Destatis, το ποσοστό ονομαστικής ανεργίας υποχώρησε κατά ο,1% στο 4,9% τον Οκτώβριο, καθώς 53.000 λιγότερα άτομα καταγράφηκαν ως άνεργοι εν συγκρίσει με τους προηγούμενους μήνες.

Με τον συνολικό αριθμό των ανέργων στα

2,204 εκατομμύρια, ο αριθμός τους είναι μειωμένος κατά 185.000 σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017.
Παράλληλα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 11.000 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση κατά 12.000 αιτήσεις.

Ο αριθμός των πλήρως απασχολούμενων ανήλθε στα 33.111.000 άτομα, σύμφωνα με την έκθεση, όντας αυξημένος κατά 275.000 άτομα.

Ωστόσο, καθώς η Γερμανία εισέρχεται στο ένατο έτος της οικονομικής επέκτασης μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια εμφάνισης μιας υπερθέρμανσης της οικονομίας. Μια αγορά εργασίας που γίνεται όλο και πιο περιορισμένη, σε συνδυασμό με τα χαμηλά επιτόκια είναι πιθανό να ενισχύσουν τον πληθωρισμό τους προσεχείς μήνες.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία δείχνουν προς υψηλότερο πληθωρισμό τον Οκτώβριο. Ενδεικτικά, τα στοιχεία για την ετήσια αύξηση των τιμών καταναλωτή στην περιοχή της Σαξονίας, που δημοσιεύθηκαν σήμερα, δείχνουν άνοδο 2,5% - από 2,3% το Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα