Ένα βρετανικό ξενοδοχείο στην κινεζική ύπαιθρο

Και τα 14 δωμάτια του πανδοχείου του Εντουαρντ Γκέινς στην κινεζική ύπαιθρο είναι κλεισμένα ένα μήνα νωρίτερα. Ο 33χρονος Βρετανός είναι ιδιοκτήτης πανδοχείου στην κομητεία Γουαγιουάν στην επαρχία Τσιανγκσί και δουλεύει μαζί με την γυναίκα του Σελίνα Λιάο Μινσίν.

Το ζευγάρι άνοιξε το πανδοχείο τον περασμένο Αύγουστο σε ένα ιστορικό αρχοντικό με φίνα ξυλόγλυπτα, τζάκι δυτικού τύπου, και ένα μικρό μαυροπίνακα στον οποίο είναι γραμμένο ένα μενού στα κινεζικά και στα αγγλικά. Είναι ένα από τα περισσότερα από 4.000 ιστορικά σπίτια που υπάρχουν στην κομητεία Γουαγιουάν, περιοχή διάσημη για τα

λιβάδια με τα χρυσά λουλούδια ελαιοκράμβης που ανθίζουν την άνοιξη. Τα περισσότερα σπίτια είναι κατασκευασμένα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Χούι, γνωστή για τα γκρίζα πλακάκια και τους λευκούς τοίχους.

Η αρχιτεκτονική των Χούι είναι ένα από τα σημαντικότερα κινεζικά στυλ αρχιτεκτονικής από την αρχαιότητα και την αναγνωρίζεις εύκολα σε όλη την χώρα από τα εξαίσια σπίτια, τις παραδοσιακές αίθουσες και τα αψιδωτά μνημεία. Πριν από 300 χρόνια, το 900 τ.μ. σπίτι του ζευγαριού ήταν πανδοχείο για τους ταξιδιώτες έμπορους. Επεκτάθηκε πριν από περίπου 150 χρόνια και περιλαμβάνει 14 υπνοδωμάτια, ένα σαλόνι και μία αυλή για τα ζώα.

«Μια αυλή, ένα μπαρ, ένα τζάκι και ένα σκυλί. Βρήκα ό,τι αγαπώ από την ειδυλλιακή βρετανική ζωή στο Γουαγιουάν» λέει ο Εντουαρντ.

Πριν εγκατασταθεί εκεί, ο Βρετανός εργάστηκε στην Σανγκάη και συνάντησε την σύζυγό του το 2013. Το 2015 παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους λέγοντας ότι κουράστηκαν «από τους φρενήρεις ρυθμούς της ζωής στην πόλη». Επέστρεψαν στην πατρίδα της Λιάο, τη Νανσάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τσιανγκσί και ταξίδεψαν στην περιοχή όπου τα παλιά κτίρια του Γουαγιουάν τράβηξαν την προσοχή του Εντουαρντ. Οπως εξομολογείται θα ήταν κρίμα να χαθούν αυτά τα εξαιρετικά παλιά σπίτια.

Με τη βοήθεια της τοπικής κυβέρνησης, το ζευγάρι αγόρασε στα τέλη του 2015 ένα παλιό σπίτι που χτίστηκε στη Δυναστεία Τσινγκ (1644-1911) στο Χωριό Γιαν. Τα τελευταία χρόνια το σπίτι ανήκε σε μία πλούσια γυναίκα η οποία είχε αναλάβει να μεγαλώνει ορφανά. Πρόσφατα λειτούργησε ως γραφείο της Κοινότητας του χωριού.

Τους τοίχους κοσμούν ακόμα αποσπάσματα από το Κόκκινο Βιβλίο του προέδρου Μάο Τσετούνγκ, τα οποία ενθάρρυναν τους εργαζόμενους. Κάθε δωμάτιο έχει ένα όνομα βγαλμένο από μία ιστορία των προηγούμενων ιδιοκτητών, ενώ διατηρήθηκε και συντηρήθηκε η αρχική αρχιτεκτονική των Χούι. Η σκληρή δουλειά του ζευγαριού έχει προκαλέσει τον θαυμασμό των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών.

«Απόλαυσα πραγματικά τη διαμονή μου στο πανδοχείο, το σπίτι είναι όμορφο και πλήρως ανακαινισμένο. Λάτρεψα την ησυχία του χωριού και τις βόλτες στην ύπαιθρο» έγραψε η Χάνα από την Βρετανία, σε πλατφόρμα αναζήτησης καταλυμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα