ΕΛΠΕ: Μπλόκο εργαζομένων σε Glencore

Δεν άφησαν οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ να επισκεφτούν τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και Ελευσίνας οι εκπρόσωποι των υποψήφιων αγοραστών της Glencore που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των πετρελαίων. Για σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένο ραντεβού εκπροσώπων της Ελβετικής εταιρείας στα δύο διυλιστήρια

στην Αττική και αύριο στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των στοιχείων που συλλέγουν για να έχουν μια πλήρη εικόνα της εταιρείας, πριν μπουν στην τελική κούρσα για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Για τις 3 και 4 Σεπτεμβρίου είναι αντίστοιχα προγραμματισμένη επίσκεψη της Vitol, της άλλης εταιρείας που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα ΕΛΠΕ και είναι στη short list. Οι εκπρόσωποι της Glencore βρέθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στα κεντρικά των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι προκειμένου να μεταφερθούν στη συνέχεια στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας. Όμως στους επισκέπτες δεν επιτράπηκε η είσοδος στα διυλιστήρια εξαιτίας μπλόκου των εργαζομένων, οι οποίοι είχαν εξαγγείλει κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

To συνδικάτο των εργαζομένων κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του, ξεκινώντας από σήμερα 4ωρες στάσεις εργασίας έως και την προσεχή Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου που αναμένονται οι εκπρόσωποι της Vitol.

H ενημέρωση των υποψηφίων, η οποία ξεκίνησε από τον Ιούλιο με διαδοχικές συναντήσεις συνεχίζεται και σήμερα, τονίζουν αρμόδιες πηγές των ΕΛΠΕ και επισημαίνουν ότι «λάβαμε υπόψη μας τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και προσαρμόσαμε ανάλογα το πρόγραμμα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα