Ανοδικά η Ευρώπη με «ούριο άνεμο» τα στοιχεία του Ifo

Ανοδικά κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας έπειτα απ' την ανάκαμψη που εμφάνισε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο και καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στα σχόλια που έκανε ο Τζερόμ Πάουελ στο Jackson Hole για την προοπτική της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,30% με το σύνολο των κλάδων του να βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Η μετοχή της γερμανικής

λιανεμπορικής αλυσίδας Metro Group εμφανίζει μέχρι τώρα την καλύτερη επίδοση (+10%) μεταξύ αυτών του Stoxx 600 μετά την ανακοίνωση της Ceconomy ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση του μεγαλύτερου μέρους από το ποσοστό 10% που ελέγχει στην εταιρεία.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,30% και ο CAC 40 στο Παρίσι 0,35%. Την ίδια ώρα ο IBEX 35 στη Μαδρίτη παρουσιάζει άνοδο 0,15% και ο PSI 20 στη Λισαβόνα 0,30% ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έχει απώλειες 0,15%.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι αγορές στη Βρετανία είναι κλειστές λόγω τραπεζικής αργίας.

Το πρωί οι περισσότερες ασιατικές μετοχές έκλεισαν με κέρδη καθώς η Λαϊκή (Κεντρική) Τράπεζα της Κίνας επανεισήγαγε μία ρύθμιση με την οποία ουσιαστικά διατηρεί σε στενό εύρος διακύμανσης το γουάν

Εν τω μεταξύ οι επενδυτές αντιδρούν και στα σχόλια του Προέδρου της Fed την περασμένη Παρασκευή από το Jackson Hole. Ο Τζερόμ Πάουελ είπε μεταξύ άλλων πως βλέπει «περαιτέρω, σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων» το επόμενο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα