Μάικλ Ο' Λίρι: Ο «τρελός Ιρλανδός» απογείωσε τα κέρδη της Ryanair και τώρα θέλει την Alitalia

Ο Μάικλ Ο' Λίρι Είναι ένας αντισυμβατικός τύπος και αυτό φροντίζει πάντα να το δείχνει. Με το δικό του τρόπο κατάφερε να καταστήσει τη Ryanair βασίλισσα των low cost αερομεταφορών στην Ευρώπη και μία απ' τις πιο υγιής οικονομικά επιχειρήσεις του κλάδου. Και αυτό το αποδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία. Μόλις σήμερα η Ryanair Holdings ανακοίνωσε αύξηση καθαρής κερδοφορίας 55% για το προηγούμενο

τρίμηνο χάρη στις ισχυρές πωλήσεις για την καλοκαιρινή σαιζόν και την... υπερπληρότητα που καταγράφηκε.

Τα καθαρά κέρδη έφθασαν τα 397 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου από 256 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές περίμεναν κατά μ.ο. 342 εκατ. ευρώ.

Κάτι που ωθεί την Ryanair να εκτιμήσει πως τα κέρδη για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης θα φθάσουν μεταξύ 1,4 και 1,45 δισ ευρώ. Και αυτό πάλι με την εκτίμηση ότι οι τιμές, παρά την αύξηση τους στο α' τρίμηνο κατά 1%, θα υποχωρήσουν τελικά 5% σε επίπεδο εξαμήνου και 8% σε επίπεδο β' εξαμήνου λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 13%, στα 1,91 δισ ευρώ και η επιβατική κίνηση κατά 12% ωθώντας την εταιρεία να αναβαθμίσει κατά 1 εκατ. επιβάτες, στα 131 εκατ., την εκτίμηση της για το σύνολο της χρονιάς.

Ο στόχος του Μάικλ Ο' Λίρι τώρα ακούει στο όνομα Alitalia, η οποία αναζητά εναγωνίως επενδυτή που θα τη βγάλει απ' το τέλμα και θα αποφύγει την εκκαθάριση. Η Ryanair μπήκε στο διαγωνισμό για την εξαγορά του άλλοτε ιταλικού εθνικού αερομεταφορέα καταθέτοντας μη δεσμευτική προσφορά, αποκάλυψε σήμερα ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Νιλ Σόραχαν.

Η κίνηση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι αφού ο Ο'Λίρι βλέπει στην Alitalia τη μεγάλη ευκαιρία για το μεγάλο του όνειρο: να επεκτείνει τις δραστηριότητες του εκτός γηραιάς ηπείρου. Κάτι που εμμέσως παραδέχθηκε και ο Σόραχαν: «έχουμε γνήσιο ενδιαφέρον για την εταιρεία και κυρίως για τα μεγάλης απόστασης δρομολόγια της», αποκάλυψε στο Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα